طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ
۱۰۱۴۹۹۸
۲۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۸
۱۹۳۰۶
با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده و فوت‌و‌فن‌ها، می‌توانید یک کباب کوبیده حرفه‌ای بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.

مجله افق‌کوروش: نحوه درست کردن کباب کوبیده نرم و آب‌دار و خوشمزه در منزل به روش حرفه‌ای و دقیقا شبیه آن‌چه که کباب‌زن‌های حرفه‌ای در کباب‌فروشی و رستوران‌ها درست می‌کنند کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوت‌و‌فن‌ها و نکات مهم و طلایی این غذای سنتی و لذیذ ایرانی می‌توانید یک کباب کوبیده خانگی مجلسی حرفه‌ای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

مواد لازم برای ۶ نفر

  • گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند: یک کیلوگرم
  • پیاز: ۵ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زعفران: در صورت دلخواه یک قاشق چایخوری

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

طرز تهیه و آموزش سیخ زدن کباب

مرحله اول: طریقه درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای احتیاج به کمی دقت و حوصله دارد. در شروع کار ابتدا گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. گوشت و نمک را خوب ورز بدهید. در همین مرحله برای مزه‌دار کردن گوشت گوساله و گوسفند برای کباب می‌توانید فلفل سیاه و زعفران را هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود. گوشت را در یخچال بگذارید کمی به گوشت استراحت بدهید تا به اصطلاح بیات شود.

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

مرحله دوم: حالا پیاز‌ها را رنده کنید. یک نکته مهم این است که بعد از رنده کرده پیازها، آن‌ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید، می‌توانید برای گرفتن آب پیاز، پیاز‌های رنده شده را در پارچه تنظیف بریزید و با فشار دادن، آب پیاز را بگیرید. گرفتن آب پیاز سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی سیخ وا نرود و توی آتش نریزد. پیاز‌ها را به گوشت اضافه کنید و حسابی وزر بدهید.

هر چه گوشت و پیاز را بیشتر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه‌تر می‌شود. بعد از این‌که ورز دادن گوشت انجام شد بهتر است به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید (برای این‌که رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود) و به مدت ۲ تا سه ساعت آن را در یخچال بگذارید.

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

مرحله سوم: بعد از گذشت ۲ تا سه ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. این مقدار گوشت برای ۶ نفر است پس گوشت را به ۱۲ قسمت مساوی (هر قسمت به اندازه یک پرتقال متوسط) تقسیم کنید. هر قسمت را دوباره کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دست‌تان را با کمی آب مرطوب کنید و آن مقدار از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم‌بندی کرده‌اید بردارید و روی سیخ پهن کنید.

مرحله چهارم: علاوه بر نحوه درست کردن کباب کوبیده آموزش و طریقه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار مهم است. طریقه سیخ زدن کباب کوبیده به این صورت است که بعد از این‌که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت (انگشت شصت روی گوشت و انگشت اشاره زیر گوشت) به آرامی روی گوشت فشار‌های کوچک بیاورید تا پستی و بلندی‌های گوشت صاف شود و حالت انگشتان‌تان روی گوشت به صورت یکی در میان فرو رفته باقی بماند.

سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید، تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود. کباب‌ها را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید.

فوت‌و‌فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

یکی از مهم‌ترین نکات برای روش پخت یک کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای لذیذ و خوش‌طعم استفاده از مخلوط چرخ‌کرده گوشت گوسفند و گوساله است. یک فن مهم آشپزی برای کباب کوبیده این است که گوشت کباب کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک، در نتیجه مخلوط گوسفند و گوساله بهترین انتخاب است.

یکی از مهم‌ترین سوال‌ها این است که چرا کباب کوبیده سفت می‌شود، یادتان باشد برای این‌که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت می‌شود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کباب‌ها از روی سیخ می‌شود.

در روش پخت کباب کوبیده حرفه‌ای وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است (به اندازه یک پرتقال متوسط) البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد، اما اگر از این مقدار کمتر باشد کباب روی سیخ می‌سوزد و اگر بیشتر باشد خمیر می‌شود.

برای داشتن یک کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای باید حتما گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ شود و ورز داده شود کباب‌ها یکدست‌تر می‌شود و از روی سیخ نمی‌ریزد.

گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی آتش خودش را ول نکند و نریزد.

بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می‌شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

حتما پیاز‌ها را با رنده ریز رنده کنید و حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید.

رعایت نکات جزیی در روش پخت کباب کوبیده بسیار مهم است. مثلا باید به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم می‌شود، گوشت کامل‌تر می‌پزد و لایه‌های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می‌شود.

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند بهترین کار این است که سیخ‌های کباب را هم به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.

قبل از به سیخ کشیدن گوشت کمی سیخ را با آب نم کنید.

اگر می‌خواهید از منقل و ذغال برای درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای استفاده کنید باید آتش فروکش کرده و فقط ذغال‌ها قرمز و گداخته باشند.

فاصله سیخ کباب از ذغال‌ها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب می‌سوزد و اگر زیاد باشد کباب کوبیده خام می‌ماند.

طرز تهیه کباب کوبیده؛ راز نریختن از سیخ

به مایه کباب کوبیده جوش شیرین اضافه نکنید. اگر تمام دستورات بالا را رعایت کنید کباب کوبیده از روی سیخ وا نمی‌رود و نمی‌ریزد. جوش‌شیرین طعم تلخی به کباب می‌دهد.

به مایه کباب کوبیده زردچوبه اضافه نکنید. نمک و فلفل سیاه کفایت می‌کند و در صورت دلخواه می‌توانید کمی زعفران آب شده هم موقع ورز دادن گوشت اضافه کنید.

اضافه کردن آرد یا آرد سوخاری یا حتی نان خشک ریز شده طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین می‌برد.

طرز تهیه کباب حرفه‌ای خانگی و رستورانی بناب هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که اندازه سیخ بزرگ‌تر است و مقداری بیشتری گوشت برای هر سیخ نیاز است.

کباب کوبیده را به صورت کباب کوبیده تابه‌ای در ماهیتابه و روی گاز هم می‌توانید درست کنید.

انتشار یافته: 19
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
08:50 - 1399/04/26
حیف که کباب کوبیده ،مثل حروف والی شده، نوشته میشه، خوانده هم میسه، ولی خورده نمیشه، انشالله روزی بشه لااقل در سال بشه یکبار کباب کوبیده ، واقعی با خانواده خورد.
Iran, Islamic Republic of
09:39 - 1399/04/26
دلم میخواد گرونه و اکثرن هم از گوشت ناسالم استفاده میکنن مغازها
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۶
باور بفرمائید من خودم روستایی ام ، هر گوسفند لاغر و مریضی باشه را هم می خرند و می برند شهر و صد البته برای چرخ کردن
R
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۶
دیگه اونقدرام گران نیست که نشه خرید بعدش هم جاهایی هست که از گوشت های سالم استفاده میکنند
United Kingdom
10:10 - 1399/04/26
ما گوشت زیادی داریم ولی متا سفانه سیخ نداریم
Iran, Islamic Republic of
11:06 - 1399/04/26
ما سیخ داریم ولی گوشت نداریم
میشود سیخ داد گوشت گرفت
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۷
خخخخخخ
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۷
آفرین
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
خخخخخخخخ
Iran, Islamic Republic of
11:25 - 1399/04/26
جوش شیرین ۱قاشق بزنید و‌خودتونو راحت کنید
Iran, Islamic Republic of
14:43 - 1399/04/26
ممنون خیلی مفید کاربردی بود
United States
11:44 - 1399/04/28
بنده خدا با حوش شیرین هست که کباب کوبیده خوشمزه میشه فکر می کنی کبابهای بیرون جوش نداره .
United States
11:44 - 1399/04/28
بنده خدا با حوش شیرین هست که کباب کوبیده خوشمزه میشه فکر می کنی کبابهای بیرون جوش نداره .
Iran, Islamic Republic of
12:18 - 1399/05/03
جوش شیرین داخل نون و کباب کوبیده سالها پدر مردم دراوده
Iran, Islamic Republic of
03:51 - 1399/05/07
خیلی دقیق بودم،احسنت،
من خودم دقیق همینطور درست میکنم
United Arab Emirates
10:53 - 1399/07/03
دوستانی ک میخوان جوش شیرین استفاده کنن میتونن ب جاش یه مقدار کم شینسل مرغ بزنن کار همون جوشو میکنه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج