طرز تهیه خورش بادمجان؛ خوش‌طعم پرطرفدار
۱۰۹۲۸۹۴
۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷
۹۴۸۴
خورش بادمجان از دسته غذا‌های خوش‌مزه سنتی است که اکثر افراد این غذا را دوست دارند. خورش بادمجان بسته به سلیقه و ذائقه غذایی افراد با گوشت قرمز و مرغ طبخ می‌شود.

وب‌سایت کاغذرنگی - فریماه داورپناه: بی‌شک برای شما هم اتفاق افتاده که برای سرو یک غذای متفاوت در مهمانی‌ها و مراسمات خاص، دنبال یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی باشید؛ خورش بادمجان از دسته غذا‌های خوش‌مزه سنتی است که اکثر افراد این غذا را دوست دارند. خورش بادمجان بسته به سلیقه و ذائقه غذایی افراد با گوشت قرمز و مرغ طبخ می‌شود. برای آموزش طرز تهیه خورش بادمجان با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

مواد لازم برای ۴ نفر

  • ۳۰۰ گرم گوشت قرمز
  • ۶ عدد بادمجان
  • ۲ یا ۳ عدد گوجه‌فرنگی
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • یک عدد لیمو عمانی یا یک قاشق مرباخوری پودر لیمو عمانی/ چند عدد دون غوره یا آب آبغوره
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • نمک، ادویه، زردچوبه و فلفل قرمز
  • روغن مایع
  • ۱ قاشق غداخوری زعفران دم کرده (اختیاری)

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

طرز تهیه

برای درست کردن خورش بادمجان خوشمزه و جافتاده، مراحل گفته شده را با دقت و حوصله انجام دهید.

۱. سرخ کردن پیاز‌ها

برای آماده کردن خورش بادمجان مجلسی ابتدا پیاز‌ها را نگینی خرد کنید. سپس درون قابلمه مقداری روغن ریخته و آن را روی اجاق گاز با حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود و پیاز به کف ظرف چسبیده نشود. پیاز‌ها را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید کاملا سرخ و کاراملی شوند.

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

۲. تفت دادن گوشت قرمز و اضافه کردن ادویه‌ها

بعد از اینکه پیاز کمی طلایی رنگ شد، گوشت را به قابلمه اضافه کنید و ۱۰ دقیقه با حرارت کم آن را تفت دهید. سپس زردچوبه، ادویه و فلفل روی گوشت ریخته و تا زمان تغییر رنگ و از بین رفتن بوی نامطبوع گوشت‌ها، تفت دادن و هم زدن گوشت‌ها را ادامه دهید. سعی حتی می‌توانید در این مرحله چند قاشق آب به ترکیب اضافه کنید تا گوشت حین پخت خیلی خشک نشود.

دقت کنید، سرخ کردن زیاد گوشت باعث تغییر مزه، سفت و دیرپز شدن گوشت‌ها می‌شود.

همچنین در نظر داشته باشید پس از اضافه کردن زردچوبه و فلفل ترکیب را کاملا مخلوط کرده و هم بزنید تا همه گوشت‌ها به طور کامل مزه‌دار شوند.

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

۳. افزودن چاشنی به مواد خورش

در این مرحله از طرز تهیه خورش بادمجان بعد از تفت دادن گوشت، رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه و همه آن‌ها را چند دقیقه تفت دهید؛ این کار باعث می‌شود طعم و رنگ خورش بادمجان بهتر شده و بوی خامی رب گوجه فرنگی هم حین پخت گرفته شود. اگر می‌خواهید رب به خوبی و کاملا یکدست با گوشت، پیاز و ادویه‌جات مخلوط شود، حدود یک لیوان آب جوش هم به این مواد اضافه و آن‌ها را کاملا با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

۴. آب در طرز تهیه خورش بادمجان

در این قدم از طرز تهیه خورش بادمجان ۵ تا ۶ لیوان آب آشامیدنی داخل قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید آب خورش جوش بیاید. حالا حرارت شعله را کم کرده و بگذارید گوشت به مدت یک الی دو ساعت پخته و خورش اصطلاحا جا بیفتد. در این مرحله می‌توانید گوجه‌ها را به صورت دو نیم برش داده و در قابلمه قرار دهید یا در آخر گوجه‌ها را به صورت حلقه‌ای برش داده و جداگانه سرخ کنید.

توجه داشته باشید، مدت زمان پخت گوشت متفاوت است. بهتر است حین پخت یک چاقو یا چنگال را در گوشت فرو کنید و میزان نرمی آن را بسنجید.

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

۵. سرخ کردن بادمجان و گوجه فرنگی

در فاصله‌ای که خورش در حال جا افتادن است، بادمجان‌ها را پوست کنده، به صورت طولی برش دهید و بشویید. پس از شستن بادمجان‌ها برای برطرف کردن تلخی و جذب کم‌تر روغن، روی آن‌ها کمی نمک بریزید. پس از گذشت ۴۰ الی ۶۰ دقیقه بادمجان‌ها را شسته و آبکش کنید. برای سرخ کردن بادمجان، ابتدا یک ماهیتابه با مقداری روغن روی اجاق گاز با شعله متوسط قرار دهید تا روغن داغ شده و بعد بادمجان‌ها را کف ماهی‌تابه بچینید تا کاملا سرخ شوند.

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

۷. طرز تهیه خورش بادمجان و سرو

در آخرین قدم از طرز تهیه خورش بادمجان پس از پخت کامل گوشت، نمک (افزودن نمک قبل از پخت گوشت باعث سفت یا دیرپخت شدن گوشت خواهد شد) پودر لیمو یا آبغوره و زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید. در نهایت گوجه و بادمجان سرخ شده را به قابلمه خورش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه خورش جاافتاده شود، سپس زیر شعله را خاموش کنید.

می‌توانید در خورش بادمجان از لپه هم استفاده کنید، (قیمه بادمجان) که بسیار خوشمزه خواهد شد. 

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل و خوش‌طعم ایرانی

اگر از نکته یا روش دیگری برای تهیه خورش بادمجان مطلع هستید، آن را با ما در میان بگذارید.

انتشار یافته: 14
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
09:43 - 1399/12/04
بسیار عالی و خوشمزه . دستتان درد نکند.
Iran (Islamic Republic of)
10:18 - 1399/12/04
گوشت رو به هرچیز بزنیم خوشمزه تر میشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
من به دلیل گرونی گوشت از سینه مرغ استفاده می کنم همین طور مکعبی برش می دم مثل گوشت و طبق توضیحات بالا درست می کنم خوشمزه می شه درست گوشت قرمز نیست ولی دیگه بازم خدا رو شکر
Iran (Islamic Republic of)
14:12 - 1399/12/04
وای خدایا خورش بادمجان ...منم گرسنه ..ناهار هم ندارم
Iran (Islamic Republic of)
15:19 - 1399/12/04
بادمجون خارشت. وای یاد قدیما بخیر. عالی
Iran (Islamic Republic of)
21:59 - 1399/12/04
روی سالاد شیرازی ابلیمو نریزید خیلی بد مزه میشه اصلش آبغورس
Iran (Islamic Republic of)
23:07 - 1399/12/04
غوره را تفت بدید و وقتی خورش را داخل ظرف میکشید،برای تزیین روش بریزید عالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
14:32 - 1399/12/06
بادمجون داخل خورشت نره خوشمزه تره.خورش که کشیدید توی ظرف بادمجون بزاری کنار ظرف.چون توی خورش حالت له شده میشه واز ریخت میفته.بادمجونم خوب سرخ بشه خوشمزه میشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۷
اگه قبل از ریختن بادمجان رب بریزید دیگه له نمیشه
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
اگر بعد از زهر گیری بادنجان با نمک آنها را شسته و بگذارید کمی
درر آفتاب خشک شود دیگر بعد از سرخ شدن له نمی شود
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
کلاه بادنجان را از آن جدا نکنید و با هم آنها.را برش بزنید
Iran (Islamic Republic of)
17:12 - 1399/12/06
من غوره هم میریزم روش
بعد اخرش که پخت روی خورشت نعناع خشک میریزم خیلی خوشمزه میشه
Iran (Islamic Republic of)
21:03 - 1399/12/07
فلفل دلمه ای هم توش بریزید خیلی خوش عطر میشه
ما خورشت بامیه بادنجان هم درست می کنیم خیلی با هم عالیه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج