روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش
۱۲۴۰۴۵
۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶
۳۷۲۵۵۳ 
با ماش انواع پلو یا خوراک می‌توان تهیه کرد. برای آشنایی با روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش در ادامه مطلب همراه ما باشید.

برترین‌ها: در این مطلب قرار است شما را با این دانه سبز و ریز و خوشمزه بیشتر آشنا کنیم. ماش به تنهایی هم طعم و مزه عالی دارد. کافی است آن را با آب و کمی نمک بپزید تا این دانه‌های کوچک، درشت و نرم شوند و از خوردن آن لذت ببرید.

ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه آن ایران است، ولی روز به روز کمتر استفاده می‌شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.

ایرانیان قدیم ماش را «مِچ» می‌گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی آش ماش است این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.

این دانه غنی، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد. یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته‌ای یک بار از ماش استفاده شود، چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیاز‌های بدن ما را تأمین می‌کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.

خواص درمانی ماش

  • اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه‌های پوست کنده آن را مصرف کنید.
  • مصرف آش ماش سردرد‌های شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می‌کند و سرفه و تب را تسکین می‌بخشد.
  • ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.
  • ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.

دستور‌های غذایی با ماش

با ماش انواع پلو یا خوراک می‌توان تهیه کرد. برای آشنایی با روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش در ادامه مطلب همراه ما باشید.

ماش پلو

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

مواد لازم (دو نفر)

  • ماش: نصف پیمانه
  • برنج: یک پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ طلایی: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • پیاز: ۱ عدد
  • آب: ۲ پیمانه

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

طرز تهیه

۱. ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.

۲. برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید. پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت بگذارید. یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد، روی شعله پخش کن بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

۳. در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و کته کنید.

۴. گوشت چرخ‌‍کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و یک عدد سیر رنده شده تفت دهید. سپس، نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شود و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.

۵. مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج بکشید یا روی برنج تزئین کنید.


آش ماش

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

مواد لازم (۴ -۵ نفر)

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز رنده شده: نصف فنجان
  • ماش: ۲۵۰ گرم
  • عدس: ۱۰۰ گرم
  • پیاز داغ: یک فنجان
  • برنج: نصف فنجان
  • جعفری و گشنیز خرد شده: ۲۵۰ گرم
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

طرز تهیه

۱. عدس و ماش را از چند ساعت قبل بشویید و خیس کنید. سپس درون قابلمه با آب بگذارید بپزد.

۲. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و آن را به صورت کوفته ریز در آورید و کوفته‌ها را به آش اضافه کنید.

۳. پیاز داغ را به عدس و ماش پخته اضافه کنید. برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.

۴. در صورت تمایل می‌توانید ۳ تا ۴ عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید. آش را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.


کوکوی جوانه ماش

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

مواد لازم (۵-۴ نفر)

  • جوانه ماش: ۲۵۰ گرم
  • هویج رنده شده: ۴۰۰ گرم
  • ماست چکیده پاستوریزه: ۱۲۰ گرم
  • جعفری خرد شده: ۳ قاشق
  • بلغور گندم: ۵ قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • روغن مایع سرخ‌کردنی: ۶-۵ قاشق
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

روش تهیه

۱. بلغور گندم را در آب جوش بریزید تا چند دقیقه جوش بزند. سپس در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. جوانه ماش را نیز بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن نیز گرفته شود.

۲. در یک ظرف هویج، جوانه ماش (در صورت تمایل آن را خرد کنید)، بلغور گندم، ماست چکیده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کنید. در آخر هم جعفری را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.

۳. روغن را در تابه گرم کنید. مایه آماده شده کوکو را در تابه بریزید و با حرارت ملایم سرخ کنید. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را برش دهید و برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

۴. کوکو را می‌توانید با سس مایونز سرو کنید.


قلیه کدو حلوایی

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

مواد لازم

  • لوبیا قرمز: ۵۰ گرم
  • ماش: ۱۵۰ گرم
  • کدو حلوایی پوست کنده: ۳۵۰ گرم
  • روغن: ۱۰۰ گرم
  • پیاز سرخ شده: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • شکر: ۱۰۰ گرم
  • دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
  • گردو و پودر نارگیل: به میزان لازم

روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش

طرز تهیه

۱. لوبیا قرمز و ماش را از شب قبل خیس کنید. ابتدا لوبیا را بپزید، نیم‌پز که شد ماش را اضافه کنید تا کاملا هر دو پخته شود.

۲. کدو حلوایی را پوست بکنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

۳. تمام مواد پخته شده را همراه با پیاز سرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب در ظرفی بریزید و در آن را بگذارید تا کاملا پخته و له شود.

۴. شکر و دارچین را اضافه کنید و بعد از چند جوش هنگامی که غذا جا افتاد در ظرف مورد نظر بکشید و با مقداری گردو و نارگیل پودر شده تزئین و با نان سرو کنید.

انتشار یافته: 28
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
13:40 - 1394/02/29
سلام:خیلی مچکرم
سلامت وموفق باشیدانشاءلله
یاعلی
Iran, Islamic Republic of
12:59 - 1394/03/24
تشکر
پاسخ ها
زهرا.۲۲
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۹
خیییییلی خوشمزه بنظر میرسند
هما
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۲
خوش ب حالت
Iran, Islamic Republic of
08:31 - 1395/08/12
من ماش محلی برا فروش دارم بدون سم پاشی و کودهای شیمیایی...طبیعی100درصد
Iran, Islamic Republic of
20:29 - 1396/02/28
ایا همراه با پختن برنج ماش میپزد
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۳
نه . ماش ها خیلی با هم فرق دارند . گاهی زودپز و گاهی دیرپزن . بهتره جدا بپزید .
United States
23:07 - 1397/05/08
ایا ایاباجوانه
Iran, Islamic Republic of
12:52 - 1397/05/19
ماش و لوبیا چشم بلبلی و لوبیا آشی یک ماه دیگه برداشت میکنم بدون سم پاشی و کود ..هرکی خواست در خدمتیم.
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
سلام منم
Iran, Islamic Republic of
07:29 - 1397/05/21
من ماش خیس گذاشتم ولی متوجه شدم بعضیاش مثل سنگه.حالا چکارکنم اونا پخته میشه عایا؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۱
نه نمیپزه و همانطور باقی می مانه
Iran, Islamic Republic of
01:50 - 1397/06/31
ماش محلی باید حداقل یک سال پس از برداشت مورد استفاده قرار بگیره اینطور تموم ماشها از حالت سنگ بودن خارج میشن و کیفیتشون بهتر میشه..
Germany
22:06 - 1397/11/20
سلام یک غذایی هست ماشو برنج نیمدانه داره فقط که وسط جوشیدن پیاز داغ میزنن تا جا بیفته تااب نباشه دیگه،روشم ماست و نعنا تزیین میکنن ،ممکنه همین غذایکه نوشتین باشه؟چون فقط گوشت نداره خوشمزست هم،اگه اسمه دیگه داره میشه بگین لطفا ؟اخه من جایی دیدم وقتی میپرسن اسمشو نمیدونم
Iran, Islamic Republic of
14:25 - 1398/02/05
ازنظرشما رویغذاهای همراه باماش خیلی متشکرم وتولد مهدی راتبریک میگویم
Iran, Islamic Republic of
10:36 - 1398/07/16
ماش برای فروش هست..کاملا طبیعی
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۹
سلام من می خوام لطفا بگید چه جوری ؟
Iran, Islamic Republic of
19:57 - 1398/08/22
سلام ماش برای فروش داریدکیلویی چند؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
کیلویی ۱۰۰۰۰
Iran, Islamic Republic of
09:28 - 1398/09/09
یکبار یک بنده خدا که ترک هم بودند یک کاسه آش به من تعارف کردن که ماش داشت فوق العاده خوش مزه بود من ایشان را نمشناختم و روم نشد دستور پخت را بپرسم اون اش ماش خوشمزه ترین اشی بود که تو عمرم خوردم البته گوشت نداشت لطفا اگر در بین ترک های عزیز غذای اش ماشی وجود دارد دستورش را اینجا بنویسید .
Iran, Islamic Republic of
23:21 - 1398/09/10
عجب آش خوشمزه ای با ماش پخته. دم پختی غذای شهر ما هم خیلی خوبه. ما لنجانیها رسم داریم هر روز ظهر دم پختی و ماش با گوشت گوسفند و روغن حیوانی و ترشی بخوریم.
پاسخ ها
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۱
حشمت خانم،
خانم تنبلت برات میسوزه
خخخخخ
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۱
براش میپزه
Iran, Islamic Republic of
14:03 - 1398/09/12
آش شلغم که خیلی خوشمزه میشه، من باسبزیِ خورشت درست میکنم این آش رو.
ماش،پلو هم بَ‌د نیست.اما مرغ نگینی،هویج رنده شده،با ماش رو به برنج بزنید خوشمزه تره،اخرش هم زعفرون بریزین روش ؛)
Iran, Islamic Republic of
16:41 - 1398/10/15
خیلی خوش مزه میشه دستتون درد نکنه واقعا!!
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج