قزوینی ها عجب قیمه نثاری دارند!
۱۷۸۵۷۴
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
۸۷۳۴۵ 
گل سر سبد آشپزی قزوین و یکی از غذاهای سنتی ایران است که به سبک گذشته در آن از خلال پوست مرکبات و مغز خشکبار استفاده می‌شود. با آنکه شاید طرز تهیه آن از قیمه معمولی آسان تر باشد اما کمتر کسی این خوراک لذیذ را در خانه تهیه می‌کند.
برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز: قيمه نثار يكي از غذاهاي سنتي شهرستان قزوين است كه معمولا در ‌مهماني‌هاي بزرگ پاي ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ايام سوگواري به عنوان نذري آن را مي‌پزند. در خود قزوين اين غذا را با ادويه مخصوص قيمه نثار طبخ مي‌كنند و با خلال پرتقال، بادام، پسته، زرشك و همچنين پلوي زعفراني آن را سرو مي‌كنند. با دستور پخت اين غذاي بي‌نظير همراه ما باشيد.

قيمه نثار

مواد لازم:

  • گوشت خورشتي: 500 گرم
  • پياز: يك عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگي: دو قاشق غذاخوري
  • آب: سه ليوان
  • زردچوبه و ادويه خورشتي (ادويه قيمه نثار): يك قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل و دارچين: به ميزان لازم
  • زعفران دم كشيده: نصف پيمانه
  • گلاب: دو قاشق غذاخوري
  • زرشك و خلال پسته و خلال بادام: از هر كدام 5 قاشق غذاخوري
  • خلال پوست پرتقال شيرين شده: 3 قاشق غذاخوري
  • كره و شكر: از هر كدام 3 قاشق غذاخوري

طرز تهیه:

1. از آنجا كه اغلب اين قيمه، لابه‌لاي پلو سرو مي‌شود، چهار پيمانه برنج را بشوييد، بپزيد و بگذاريد دم بكشد. براي تهيه قيمه، پياز را نگيني خرد كرده و در روغن داغ سرخ كنيد تا رنگ آن طلايي شود. گوشت را به پياز سرخ شده اضافه كرده و روي آن ادويه خورشتي، دارچين، زردچوبه و فلفل بريزيد و بعد تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه كنيد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.

2. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمك و نصف زعفران را اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه، خورشت شما كه آب كم و غليظي دارد، حاضر است. در يك تابه يك قاشق كره بريزيد و خلال بادام و پسته را به مدت يك دقيقه تفت دهيد. در يك تابه ديگر زرشك‌ها را به همراه يك قاشق كره و يك قاشق شكر تفت دهيد، خلال‌هاي پرتقال هم با يك قاشق كره و شكر تفت دهيد و كنار بگذاريد.

3. مي‌توانيد نصف مواد خلال و زرشك را به قيمه اضافه كنيد و نصف ديگر را براي تزئين نگه داريد. حالا پلو را در ديس بكشيد و روي آن مقداري از مواد قيمه و خلال بريزيد و بعد روي قيمه را با بقيه پلو بپوشانيد، در انتها هم روي پلو را با كمي قيمه و خلال‌هاي بادام، پسته، پرتقال، زرشك و همچنين پلوي زعفراني تزئين كنيد.
انتشار یافته: 12
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
11:42 - 1393/11/27
اینقدر بدم میاد . بچگیم همه اش مجبور بودم این غذای بی معنی رو تو مهمونیهای عید بخورم . همیشه هم گشنه می موندم :|
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
اتفاقا خيلي هم خوشمزه ست من دو سه بار بيشتر نخوردم ولي خيييييييييلي خوشمزه ست
Iran, Islamic Republic of
17:06 - 1393/11/27
من که اصلا گوشت نمیخورم از این غذا با اون بوی عطرش لذت بردم به به
Iran, Islamic Republic of
20:05 - 1393/11/27
فقط خود قزوینی ها اون هم خانم های قدیمی این غذا رو خیلی خوب درست می کنن....
Iran, Islamic Republic of
12:17 - 1393/11/28
عالیه بیست خیلی خوشمزس
Iran, Islamic Republic of
13:13 - 1393/11/28
عالیه وخوشمزست،خانمهای جوان قزوینی هم خوب درست میکنند.
Iran, Islamic Republic of
21:34 - 1393/11/28
زنده باد خوراکی های سنتی ایرانی
دلم ضعف کرد...
Iran, Islamic Republic of
11:45 - 1393/11/29
نوش جون همتون
غذاش حرف نداره
بهش مرصع پلو هم میگن
پاسخ ها
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
مرصع پلو یه چی دیگه است!!!!!
Iran, Islamic Republic of
10:20 - 1394/01/26
عاليه . فقط يك نكته :خلال پرتقال رو بايد سه بار تو آب بجوشونيم وآبكش كنيم، بعد تفت بديم با كمي شكر تا تلخيش گرفته بشه .
Iran, Islamic Republic of
01:33 - 1394/04/19
ادویه قیمه نثار چیه
Iran, Islamic Republic of
22:35 - 1394/07/06
من توی رستوران قزوین خوردم عالی بود به شرطی که گوشتش بره تازه باشه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج