آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان
۱۸۳۹۳۵
۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۶
۶۵۴۰۷۱ 
تو این مطلب طرز تهیۀ یکی از غذاهای کشک‌دار پرطرفدار و خوش‌طعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ می‌شده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانی‌ها دیده می‌شه.
برترین‌ها: کشک، این خوراکی خوشمزۀ شور و کمی ترش یکی از فرآورده‌های فرعی شیر محسوب می‌شه که در روش سنتی از جوشوندن و غلیظ کردن دوغی که بعد از کره‌گیری باقی مونده و یا از ماست بدون چربی تهیه‌ش می‌کنن. کشک یه محصول صددرصد ایرانیه و بنابراین غذاهایی هم که توی پخت‎شون از کشک استفاده می‌شه معمولا از خوراکی‌های سنتی ایران محسوب می‌شن.

این بار طرز تهیۀ یکی از همین غذاهای کشک‌دار پرطرفدار و خوش‌طعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ می‌شده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانی‌ها دیده می‌شه.

مواد لازم:

  • بادمجان: ۴ عدد، معادل یک کیلوگرم (ترجیحا تازه و قلمی)
  • کشک: یک پیمانه
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • گردو: نصف پیمانه خرد شده (ریز باشه در حدی که هنوز زیر دندون بیاد)
  • نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
  • سیر: چند حبه

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان
 

طرز تهیه خوراک مرغ ترش و شیرین

اول از همه بادمجون‌ها رو پوست می‌کنیم و به صورت ورقه‌ای برش می‌زنیم. ورقه‌هایی که نه خیلی نازک باشه و نه خیلی ضخیم. روی بادمجون‌ها نمک می‌پاشیم و می‌ذاریم به مدت یک ساعت تو آبکش بمونن تا تلخی‌شون بره، بعد با آب سرد می‌شوریمشون. دوباره می‌ذاریمشون توی آبکش تا آب اضافه‌شون بره و اگر لازم بود با دستمال خشک‎شون می‌کنیم. خب؛ دیگه معطلش نمی‌کنیم و توی یه تابه کمی روغن می‌ریزیم و با شعلۀ متوسط بادمجون‌ها رو سرخ می‌کنیم. اونقدری که نرم بشه و از حالت خام در بیاد.

 

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

سرخ‎کردنشون که تموم شد، با گوشت‌کوب بادمجون‌ها رو له می‌کنیم. فقط یادتون باشه اینکار رو با گوشت‌‎کوب برقی و سایر دستگاهای مخلوط کن انجام ندین چون بادمجون زیادی خمیری می‌شه و بافتش رو از دست می‌ده.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

خب حالا پیازهایی رو که به صورت درشت رنده کردیم با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دیم تا طلایی بشن و بعد بادمجون‌های له‎شده رو بهش اضافه می‌کنیم. در این مرحله می‌تونین گردو رو هم اضافه کنید و البته اگر دوست دارین یه مقدارشو برای تزیین نگه دارید.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

حالا نوبت به اضافه‎کردن اصل ماجرا یعنی کشک می‌رسه. کشکی که البته از قبل با کمی آب رقیقش کردیم و گذاشتیم چند دقیقه‌ای بجوشه. بعد از اضافه‎کردن کشک، مایۀ کشک بادمجون رو یه خرده دیگه روی حرارت هم می‌زنیم تا خوب جا بیفته. حالا یه مقدار نعناع داغ و سیر داغ رو به کشک بادمجون اضافه می‌کنیم و یه مقدارش رو هم نگه می‌داریم برای تزیین روی غذا.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

فقط حواستون باشه سیر و نعناع خیلی خیلی زود می‌سوزه و مزه‌شون تلخ می‌شه. برای داغ‎کردن نعنا فقط کافیه روغن رو توی یه تابۀ کوچیک گرم کنید و بعد از اینکه از روی حرارت برش داشتید؛ نعناع خشک رو اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

خب حالا کشک بادمجون رو در ظرف مناسب بریزید و با کشک و پیاز و نعنا و سیر و گردو (بعضی‌ها از گوشت چرخ‌کردۀ سرخ‌شده هم استفاده می‌کنن) روش رو تزیین کنید و با نون تازه نوش جان کنید. اگر سبزی خوردنِ تازه و ترشی لیته و دوغ هم دور و برتون بود که دیگه واقعا خوش به حالتون شده. جای همه دوستان رو خالی کنید. نوش جان.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان
مطالب مرتبط
انتشار یافته: 67
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
11:35 - 1393/12/12
دلم خواست
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
منم همینطور
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
چربه، آشپزی ایرانی یعنی یه وجب روغن
Iran, Islamic Republic of
20:00 - 1393/12/12
کجاش فوت وفن داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
منم دنبال فوت و فنش گشتم چیزی ندیدم
Iran, Islamic Republic of
15:12 - 1393/12/21
چه سخته
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۷
گشاااااااد
Iran, Islamic Republic of
16:13 - 1394/05/18
دلم اب افتاد.فردا حتما برا ناهار درست می کنم
Iran, Islamic Republic of
22:22 - 1394/05/21
باسلام و خسته نباشید من امروز برا ناهار درست کردم مزش بدنبود فکر کنم بهتر از اینم میتونست باشه ولی به نظرم غذای چربی بود
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
اگه وقتی میخوای بادمجون رو سرخ کنید، در ماهیتابه رو
بزارین احتیاج به روغن زیاد نیست در نتیجه کشک یادمجون چرب نمیشه
Iran, Islamic Republic of
12:45 - 1394/05/26
بچه ها به نظرم کشکش اگه رون باشه ومقداربش زیاد والبته اگه پیازاحلالی سرخ شن وبادمجون به تیکه های نازکتر وکوچکترسرخ شه وله نشه مزش خیلی بهترمیشه
حالااین نظرمنه یادتون باشه بادمجون له نشه و کشکش زیادباشه
Iran, Islamic Republic of
13:35 - 1394/05/31
به به. ممنون از توضیح کاملتون.
Iran, Islamic Republic of
23:12 - 1394/06/28
ممنون از دستور پخت . با طرز تهیه شما
تو خانواده معروف شده کشک و بادمجونام .
Iran, Islamic Republic of
23:08 - 1394/07/07
سلام
دستتون درد نکنه، خیلی ساده و خوب توضیح دادید. امشب درست کردم برای مامان و بابام خییییییییلی تعریف کردند و گفتند عالی بود
اولین بارم بود ...22 سالمم هس! خودمم تعجب کردم خیلی خوب شد
ممنون از توضیحات خوبتون
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
فائزه خانم ،آفرین به شما دختر باسلیقه ،،، فرصت زیادی داری که هنرهای زیادی را بیاموزی و هنرمندیتو ثابت کنی
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
شما قصد ازدواج نداری
Iran, Islamic Republic of
09:56 - 1394/08/19
ممنون از توضیحات کاملتون
Iran, Islamic Republic of
12:38 - 1394/08/23
سلام ممنون خیلی عالی بود
Iran, Islamic Republic of
09:16 - 1394/10/06
عالی بود ممنون از توضیحات کاملتون
Iran, Islamic Republic of
20:17 - 1394/10/22
دوستم با بادنجان كبابي درست كن ديگه چرب نيست
Iran, Islamic Republic of
11:47 - 1395/01/05
به نظرم اگه بجای اینکه پیاز رو رنده کنین خردش کنین غذا بوی بهتری می گیره . درضمن من بعد از اینکه پیاز سرخ شد بادمجان های سرخ شده رو ضافه می کنم و بعد با گوشت کوب اروم روم لهش میکنم و ر همین حین سیر خام و ادویه و زرد چوبه و کشک اضافه میکنم و میذارم اروم اروم بپزه ...عااالی میشه
Iran, Islamic Republic of
09:01 - 1395/02/04
به نظر منم با سیر خام عطر و طعم بهتری میکیره
Iran, Islamic Republic of
17:53 - 1395/02/25
خیلی دوستت دارم عالی بود
Iran, Islamic Republic of
11:21 - 1395/02/27
ممنون از اين دستور كاملي كه گذاشتيد.
Iran, Islamic Republic of
14:30 - 1395/05/01
سلام
خیلی خوب توضیح دادید
مرسی
Iran, Islamic Republic of
01:34 - 1395/05/04
مرسی مرسی عالی بود میشه اینجا عکس کشک بادمجون خودمونو بزاریم عایا؟
Iran, Islamic Republic of
19:01 - 1395/06/30
عاليه اين غذا ،ممنون ازتوضيحاتتون
Iran, Islamic Republic of
17:01 - 1395/07/03
حتمابایدگردوبریزیم؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
نه . این دیگه قر و فره
Iran, Islamic Republic of
14:43 - 1395/07/09
سلام . به نظر من با شعله کم بادنجانها را بزارید بپزه تا نرم بشه و جا بیافتده که روغنش را پس بده و می تونید روغن اضافی را بردارید .
Iran, Islamic Republic of
09:05 - 1395/07/26
خیلی خوب بود. من 17 سالمه آشپزیم تو فامیل معروف حالا با این دیگه چیییی میشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
آفرین به ششما آشپز نمونه
Iran, Islamic Republic of
00:29 - 1395/08/10
بنده فقط خوردنو بلدم.البته یه مررررررد فقط باید بخوره نباید خودش غذا بپزه ک.کشک بادمجون خوبه.دوست داریم.خوشمان می آید.
پاسخ ها
امپراطریس اعظم
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
یه زن فقط باید خوش بگذرونه نباید واسه مردا خودشو اذیت کنه بچه دار بشه آشپزی کنه و..‌
این سبک زندگی رو دوست داریم خوشمان می آید!
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
یه سوزن بزنم بادکنک بترکی؟
Iran, Islamic Republic of
11:56 - 1395/11/27
قکر کنم این غذا خیلی چربه، نه؟
Iran, Islamic Republic of
10:32 - 1395/12/13
بامجان و گردو با هم طبع بسیار گرمی داره. مخصوصاً برای کسانیکه گرمی بالایی دارن.
Iran, Islamic Republic of
13:16 - 1396/01/30
منم برأى ناهار امروز درست كردم..عالى شد.
Iran, Islamic Republic of
01:15 - 1396/02/04
برای ناهاردرست کردم عالی شد ممنونم از دستور پخت عالیتون..
Iran, Islamic Republic of
10:20 - 1396/03/16
مسخره کشک بادمجون که پیاز ندار من درآوری میکنین
پاسخ ها
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
وا مگه میشه مال کجایین شما!!!!
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
اصل کشک و بادنجان همان کشکه و بادنجان. دیگه پیاز داغ و نعنا داغ خوشمزه ترش میکنه
Iran, Islamic Republic of
14:16 - 1396/03/29
خب پیاز برا عطر و طعم غذا هست واقعا نمیدونی
Iran, Islamic Republic of
21:56 - 1396/04/08
سلام . برا شام درست کردم بدک نیست ولی 5 تا سیرخیلی بد میشه خیلی تند و غیر قابل تحمل میشه
حواستون به تعداد سیر ها باشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
سیر اصلا نریزی بهتره فردا میخوای بری بیرون بوی سیر میدی
Iran, Islamic Republic of
23:19 - 1396/04/08
دستتون درد نکنه خیلی خوب توضیح دادید من هم الان درست کردم با کشمکش محلی جای شما خالی خوش مزه شد .
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
کشمش یا کشک؟ اون که کشمش داره کالا جوشه
Iran, Islamic Republic of
02:30 - 1396/04/09
سلام خیلی عالی بود منم که آشپزیم خیلی ضعیفه تلاشم اینکه بهترش کنم.بازم ممنونم.
Iran, Islamic Republic of
17:54 - 1396/04/13
سلام.ممنون از رسپی خوبتون.منم یه مدل خاص خودم کشک بادمجون درست میکنم که تو فامیل طرفدار زیاد داره مخصوصا بادمجون نخورا.به این صورت که علاوه بر بادمجون و سیر و پیاز گوجه هم سرخ میکنم بعد تموم مواد رو باهم قاطی میکنم وحسابی لهشون میکنم.همه رو باهم میریزم مجدد توی قابلمه و ادویه میزنم کمی تفت میدم و خاموش میکنم.
حالا سوا کشکی که خودم سابیدم (رقیق باشه مثل آب)رو با روغن محلی و زردچوبهمیریزم تو یه ظرف جدا و کمی گرمش میکنم قبل از قل زدن خاموش میکنم.مادرم میگفتن کشک اگه بجوشه آب و کشک سوا میشه و تیزوک میشه
بعد مواد رو داخل یه ظرف مناسب سرو میکنم و روشو تزیین،کشک رو هم داخل یه کاسه جداگونه میارم هرکسی میخواد یکی دوقاشق پر از مواد رو میریزه تو بشقابش و از مایع کشک میریزه روش
بعضیاهم فقط دلشون میخواست مایع بادمجون و گوجه رو بخورن.البته که به نظرم ضرر میکنن;-)با کشک فوق العادس
واقعا خوشمزه میشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
کاش منم یه روز مهمان شما میشدم و از این کشک و بادمجون معرکه ی شما میخوردم ،،، واقعا هوس کردم ،،، ولی ب امید خدا باروش شما خودم حتما درست میکنم ،مرسی از توضیحاتت
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
اونی که درست میکنی گوجه بادنجونه نه کشک و بادنجون
Iran, Islamic Republic of
15:51 - 1396/05/09
من‌همیشه بادمجون رو گاز تنوری مکنم بعد سیرو توش رنده می کنم ، جدا پیاز داغ با زرچوبه و نعنا داغ به اضافه بادمجون تنوری خرد شده و سیر رنده شده و چند تا گوجه ی پوست کنده و خرد شده و دو قاشق کشک که با یه لیوان اب رقیق شده و به اندازه نمک و فلفل می کو بیم و می گذاریم ابش تموم شه مکشیم تو ظرف و روش تزیین می کنیم
Iran, Islamic Republic of
18:16 - 1396/06/04
امشب حتما دوستش میکنم خدا کنه خوب از اب در بیاد
Iran, Islamic Republic of
08:36 - 1396/07/02
اگه میخواین چربی غذا کم بشه بادمجونارو سرخ نکنین و بپزین، بعد تو همون پیاز داغی که کردین یکم تفت بدین، اینجوری هم خوب میشه من امتحان کردم
Iran, Islamic Republic of
10:45 - 1396/08/27
اصلش کشک و بادنجان و نعنا داغه. کسانی که پیاز و سیر دوست ندارند و گردو بهشون نمی سازه می تونند اینها را حذف کنند. بدون اینها هم خوشمزه میشه. و برای کمتر چرب شدن میشه نصف بادنجونها یا همه اش را کبابی کرد. سلامت باشید. :)
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
آفرین
Iran, Islamic Republic of
19:09 - 1397/01/25
خییییییلی خوب بود ممنووووونم با سنگک و سبزی خوردن محشره
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
آآآآآآآآآخ دام خواست
Iran, Islamic Republic of
12:16 - 1397/01/31
من دارم درست می کنم خیلی داره خوب در میاد بوشم محشره
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
حواست به آشپزی باشه. نت را خاموش کن
Iran, Islamic Republic of
10:49 - 1398/06/20
جم کن بابا اینا هم شد غذا؟
غذا باید گوشت باشه یا کبابی یا اب پز یا استیک
پاسخ ها
بدون نام
-
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
از بس گوشت خوردي درنده شدي
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۰
چربی خون، بیماری قلبی، اضافه وزن و نقرس و دیگر بیماریها در انتظار شماست.
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
برای شب خوبه البته نه اینقدر چرب
Iran, Islamic Republic of
12:20 - 1398/06/21
ما به این غذا میگیم حلیم بادمجون چون ظاهری مثل حلیم داره،کشک بادمجون ما بادمجون های سرخ شده ،تکه های گوشت و قلم ،کشک،کمی برنج برای لعاب غذا و نعناداغ داره که لعاب دار و بسیار خوشمزه است،
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج