این خورش سنتی را برای افطار آماده کنید
۲۱۹۱۳۵
۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۴
۴۸۰۹۲ 
اگرچه معمولا خورش قيمه‌هاي رايج، تركيبي است از گوشت، لپه و ليموعماني ولي با اضافه كردن سبزيجات ديگري مانند بادمجان، كدو، باميه و كنگر همراه با همين مواد هم انواع و اقسام قيمه را مي‌پزند كه هركدام طعم و مزه خاصي داشته و با قيمه‌هاي معمولي متفاوت است.
مجله آشپزی مثبت - فريده روستا: اگرچه معمولا خورش قيمه‌هاي رايج، تركيبي است از گوشت، لپه و ليموعماني ولي با اضافه كردن سبزيجات ديگري مانند بادمجان، كدو، باميه و كنگر همراه با همين مواد  هم انواع و اقسام قيمه را مي‌پزند كه هركدام طعم و مزه خاصي داشته و با قيمه‌هاي معمولي متفاوت است. حالا كه فصل كنگر است از فرصت استفاده كرده و تنوعي به پخت قيمه‌تان بدهيد. اين بار قرار است به دستور پخت خورش قيمه كنگر بپردازيم.

خورش قيمه كنگر

مواد لازم برای 6 نفر

  • 750 گرم گوشت خورشي
  • 1 پيمانه  لپه
  • 1 عدد پياز
  •  1 كيلوگرم كنگر پاك‌شده
  • 3 تا 4 عدد  ليموعماني
  • 1  ق س رب گوجه‌فرنگي
  •  1 ق چ  زردچوبه
  • نوك ق چ زعفران ساييده‌شده
  •  نمك به مقدار لازم
  •  روغن مايع به مقدار لازم

طرز تهیه:

1.  گوشت را پس از پاك‌كردن به صورت قيمه‌اي خرد كنيد و بعد از شستن در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. سپس پياز را پوست گرفته و به صورت خلالي خرد كنيد. حالا در يك قابلمه مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. بعد از داغ‌شدن روغن، پياز را داخل آن تفت دهيد تا طلايي‌رنگ شود. البته  هنگام سرخ‌شدن پياز، كمي زردچوبه هم بريزيد و بگذاريد بوي خامي آن گرفته شود.

2. زعفران را در كمي آب‌جوش حل كرده و كناري بگذاريد. گوشت را به مخلوط پيازداغ اضافه كنيد و همراه با آن تفت  دهيد. حالا مقداري آب در قابلمه بريزيد و بگذاريد گوشت بپزد. البته در اين مرحله زعفران حل شده را هم اضافه كنيد.

3. در اين فاصله، كنگرهاي پاك‌شده را بشوييد و هر كدام را به اندازه 3 سانتي‌متر خرد كنيد. پس از آن در يك تابه گود، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد.  كنگرها را داخل تابه بريزيد و كمي نمك به آن اضافه كنيد و بگذاريد كنگرها تفت داده شوند. حالا مقداري آب جوشيده در تابه حاوي كنگر بريزيد و در تابه را بگذاريد تا بپزد.

4.  ليموعماني‌ها را بشوييد و توسط چنگال‌ چند سوراخ در هر كدام ايجاد كنيد. سپس در كاسه‌اي روي لیموها آب جوش بريزيد تا نرم شوند.

5. كنگرهاي پخته‌شده را داخل مخلوط لپه و گوشت بريزيد و بگذاريد جوش بزند. سپس ليموها را به آن اضافه كنيد.

6. رب را تفت دهيد تا خامي آن گرفته شود. سپس رب را به خورش اضافه كنيد. حالا زير حرارت را كم كنيد تا خورش خوب جا بيفتد.

یه جور دیگه

شما مي‌توانيد لپه‌ها را به صورت مجزا و از قبل بپزيد و بعد از آنكه گوشت پخت، به آن اضافه كنيد. اگر مايل هستيد كه خورش ترش‌تر شود، علاوه بر ليمو عماني‌هاي درسته، پودر ليموعماني هم مي‌توانيد به آن اضافه كنيد.
مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج