24 نوع غذا و شیرینی با تِم شکوفه های بهاری (3)
۳۰۶۹۱۴
۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۵
۱۷۸۵۹
بهار که می‌آید طبیعت می‌شود صحنه هنرنمایی گل‌ها و گیاهان رنگارنگ. حالا نوبت شماست تا از طبیعت الهام بگیرید و همان فضا را در پذیرایی عیدانه‌تان هم ایجاد کنید.
مجله آشپزی مثبت: بهار که می‌آید طبیعت می‌شود صحنه هنرنمایی گل‌ها و گیاهان رنگارنگ. حالا نوبت شماست تا از طبیعت الهام بگیرید و همان فضا را در پذیرایی عیدانه‌تان هم ایجاد کنید.

نيره اعظم زنجاني، کارشناس غذاهای سنتی و فانتزی:

اُسکار گردویی کنجدی

24 نوع غذا و شیرینی با تِم شکوفه های بهاری (3)

مواد لازم

  • 2 عدد زرده تخم‌مرغ      
  • 150 گرم کره       
  • 250 گرم آرد       
  • 100 گرم پودر قند        
  • 1 ق چ هل ساییده         
  • 2 عدد سفیده تخم‌مرغ     
  • گردو ریز شده یا کنجد
  • به مقدار کافی برای تزیین

طرز تهیه:

1.  برای آماده کردن خمیر شیرینی ابتدا کره و پودر قند را در ظرفی بریزید و با همزن برقی کاملا هم بزنید تا حجم آن زیاد وسفید رنگ شود. بعد زرده‌ها را یکی یکی اضافه کنید و باز با همزن هم بزنید.

2.  هل و آرد را هم کم‌کم اضافه کنید. با دست شروع کنید به مخلوط کردن و کمی ورز دادن، تا خمیر یکنواختی به دست آید. خمیر را در کیسه فریزر بگذارید. در کیسه را ببندید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

3.  سفیده‌ها را کمی با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک گردو بردارید و داخل سفیده غوطه‌ور کنید. سپس گلوله آغشته به سفیده را در گردوی خرد شده یا کنجد بغلتانید.

4.  همه خمیر را به روش گفته شده آماده کنید و در سینی فر بچینید. فر را با حرارت 180 درجه  سانتیگراد روشن کنید. پس از گرم شدن فر، سینی حاوی شیرینی‌ها را در طبقه وسط فر قرار دهید. به مدت 20 تا 30 دقیقه صبر کنید تا شیرینی‌ها بپزند. بعد از خنک شدن آنها را در ظرف مناسب برای سرو بچینید.



فاج شکلاتی نعنایی

24 نوع غذا و شیرینی با تِم شکوفه های بهاری (3)

مواد لازم

  • 1 ق س پودر ژلاتین          
  • 180 گرم شکر            
  • 125 میلی‌لیتر آب جوش       
  • 60 میلی‌لیتر آب سرد        
  • 2 /1 ق چ وانیل مایع    
  • 30 گرم کره
  • 110 گرم شکلات شیری   
  • 110 گرم شکلات سفید       
  • 5 قطره اسانس نعنا      
  • 2 قطره رنگ سبز خوراکی 

طرز تهیه:

1. پودر ژلاتین را با یک قاشق شکر و آب سرد روی کتری بگذارید تا ژلاتین حل شود. کره و شکلات شیری را هم به روش بن ماری ذوب کنید.

2.  آب جوش و بقیه شکر را روی حرارت بگذارید تا چند جوش بزند. نیمی از آن را در ظرف بزرگی بریزید و نیمی از ژلاتین حل شده و وانیل را به آن اضافه کنید.

3.  این مواد را با همزن برقی هفت دقیقه خوب بزنید تا  سفید شود و پف کند. حالا شکلات شیری ذوب شده و نیمی از کره را اضافه کنید و باز هم بزنید.

4.  شیرینی را داخل قالب مستطیل به اندازه حدود 15 در 20 سانتی متر که در ته آن کیسه نایلون انداخته‌اید بریزید و در یخچال بگذارید تا سفت شود.

5. لایه دوم را  مانند لایه اول با مابقی مواد و به همان روش درست کنید. اما این بار به جای وانیل، اسانس نعنا و رنگ سبز اضافه کنید و سپس شکلات سفید را بریزید. وقتی لایه اول سفت شد مواد را روی آن بریزید و دو ساعت در یخچال بگذارید.

6.  بعد از این مدت قالب را بیرون بیاورید. روی شکلات کمی پودر قند بپاشید و بعد روی سطح تمیز برگردانید تا نچسبد. سپس برش یا قالب بزنید.



اکرم عسگری، کارشناس و مدرس آشپزی و  شیرینی پزی:


باقلوای گل

24 نوع غذا و شیرینی با تِم شکوفه های بهاری (3)

مواد لازم

  •  2 /1 پیمانه شیر
  •  2 عدد زرده تخم‌مرغ
  •  10 ق س سر پر آرد
  •  نوک ق چ نمک
  • 2 /1 ق چ بیکینگ پودر
  • یک سوم پیمانه کره آب شده + 2 ق س
  • کمی زعفران دم کرده
  • چند قاشق پسته سبز
  • خرد شده برای تزئین

مواد میانی باقلوا

  •  2 پیمانه پودر بادام
  • 1 پیمانه پودر قند
  • 1 ق چ پودر هل
  •  3 ق س گلاب
  • مواد لازم برای شهد
  • 2 پیمانه شکر
  • 4  /3 1پیمانه آب
  • 4 /1  پیمانه گلاب
  • 3 برش لیموترش

طرز تهیه:

1. برای مواد داخل باقلوا پودر بادام را با پودر قند و هل مخلوط  و کم‌کم گلاب را اضافه کنید تا به صورت خمیری سفت درآید.

2.  در این  مرحله برای شهد شکر را با آب و برش‌های لیمو روی حرارت بجوشانید. وقتی غلیظ شد گلاب را هم اضافه کنید. کمی که جوشید از روی حرارت بردارید.

3. برای خمیر شیر و زرده‌ها را با نمک و بیکینگ پودر  و کره آب شده در ظرفی بریزید و با همزن مفتولی مواد رامخلوط کنید. دو قاشق از آرد را کنار بگذارید. بقیه را به مواد اضافه و ترکیب کنید.

4. خمیر را  ورز دهید. اگر شل بود، آرد اضافه کنید. خمیر آماده را در یک ظرف قرار دهید. روی  آن را با یک کیسه بپوشانید و دو ساعت استراحت دهید. روی میز آردپاشی شده خمیر را باز کنید تا به ارتفاع 3 میلی متر برسد و با قالب گرد کوچک قالب بزنید.

5. روی خمیر قالب خورده کمی زعفران دم کرده بمالید. سپس با یک قاشق مرباخوری کمی از مواد میانی روی خمیر بگذارید. حالا خمیر را به حالت گل جمع کنید.

6. همه مواد را به این صورت آماده کنید و روی سینی فر با فاصله از هم بچینید. کمی کره آب شده با قلم‌موی آشپزی روی باقلوا بمالید. سینی را در فر از پیش گرم شده با حرارت۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه حرارت دهید تا زیر و روی باقلوا طلایی شود.

7. سینی را از فر بیرون بیاورید. تا هنوز باقلواها داغ هستند آنها را در شربت بریزید تا چند ساعت بمانند. بعد مدتی در صافی بگذارید. در آخر روی آن پسته ریخته و در ظرف بچینید.



مريم دروديان، کارشناس و مدرس غذاهای سنتی:

رز کوکیز

24 نوع غذا و شیرینی با تِم شکوفه های بهاری (3)

مواد لازم

  • 125 گرم کره     
  • 8 /1 ق چ وانیل      
  • 2 /1 ق چ رنده پوست لیمو      
  • 2 ق س ماست چکیده   
  • 1عدد تخم مرغ
  • 200-180 گرم آرد          
  • 2 /1 پیمانه مارمالاد میوه                
  •  تعدادی قالب کوچک (20 تا 30 عدد)
  • پودر قند به میزان لازم

طرز تهیه:

1.  کره هم دمای محیط را با پودر قند مخلوط و با همزن برقی هم بزنید تا حجمش دو برابر و سفید شود.

2. به سفیده، وانیل، رنده پوست لیمو و ماست را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. وقتی مواد مخلوط شدند، همزن را خاموش کنید. 3 آرد را به مواد آماده کم‌کم اضافه کنید و با دست به آرامی مخلوط کنید تا مواد به شکل خمیری لطیف و نرم در بیاید. خمیر را مخلوط و یک تکه کنید.

3. خمیر را روی سطح آردپاشی شده و تمیز باز کنید تا به صورت یک ورقه خمیر با ضخامت 2 تا 3 میلی متر در بیاید. حال فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

4.  خمیر را با قالب گرد کوچک به اندازه سر استکان قالب بزنید. وسط خمیر دایره‌ای شکل با قاشق چایخوری کمی مارمالاد بگذارید.

5.  خمیر اطراف مارمالاد را با چاقو به صورت شعاعی به 6 قسمت برش بزنید. این لبه‌های خمیری را  روی هم برگردانید تا شیرینی به شکل گل رز  در بیاید.

6.  خمیرهای یک شکل گل را در قالب‌های کوچک بگذارید. قالب ها را طبقه وسط به مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید تا شیرینی‌ها آماده شوند.



شیرین
ایرجی:

بقچه گل

24 نوع غذا و شیرینی با تِم شکوفه های بهاری (4)

مواد لازم برای لایه میانی

  • ۱ عدد سینه مرغ بدون استخوان
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • ۲ حبه سیر
  • ۲ ق س جعفری ساتوری شده
  • ۳ ق س پنیر پیتزا رنده شده
  • به میزان لازم نمک و فلفل

مواد لازم برای خمیر

  • ۱ پیمانه آرد
  • ۱ ق چ نمک
  • ۱ ق چ خمیرمایه فوری
  • مقداری آب گرم  به میزانی که آرد خمیر شود

طرز تهیه:

1. ابتدا سینه مرغ را همراه با پیاز و سیر داخل مخلوط‌کن یا غذا ساز بریزید تا خمیر یکدستی حاصل شود.   مخلوط مرغ  را با جعفری، پنیر پیتزا، مقداری نمک و فلفل خوب مخلوط کرده  ورز دهید. حالا در ظرف را بگذارید و آن را در یخچال قرار دهید تا مواد کمی سفت شده  و آماده شود.

2.   آرد را با نمک و خمیرمایه فوری مخلوط‌کنید. حالا کم‌کم آب گرم را تا جایی اضافه کنید تا به دست نچسبد.  روی سطح کار مقداری آرد پاشیده و خمیر را روی آن با وردنه خوب باز کنید. حالا به کمک چاقو نوارهایی به عرض یک سانت برش بزنید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید و  سینی فر را با مقداری روغن خوب چرب کنید.

3.  اندازه یک نارنگی از خمیر مرغ  بردارید و آن را گرد کنید. حالا دور آن  نوارهای خمیری بپیچید و سپس داخل سینی فر بگذارید. هر تعداد که می‌شود به همین شکل آماده کنید.  در انتها یک عدد زرده تخم‌مرغ را با یک قاشق شیر و کمی زعفران در یک کاسه کوچک خوب مخلوط‌کنید، سپس بقچه ها  را رو مال کنید. کمی کنجد هم روی  آنها بریزید.

4.  سینی را داخل فر بگذارید. دمای آن را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد افزایش داده و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بقچه‌ها حاضر شوند. در انتها 5 دقیقه گریل را روشن کنید تا روی بقچه‌ها  هم کمی طلایی شود.

ادامه دارد ...
برچسب ها:
مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج