مقلـوبـه، ته چینی با ریشه ایرانی - هندی
۳۱۰۹۹
۰۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۵
۱۴۴۳۵ 
یك ته‌چین لذیذ و فراموش‌نشدنی فلسطینی كه در بسیاری از كشورهای عربی سر سفره‌های ناهار و شام جا می‌گیرد.

برترین مجله اینترنتی ایران

 برترین ها: یك ته‌چین لذیذ و فراموش‌نشدنی فلسطینی كه در بسیاری از كشورهای عربی سر سفره‌های ناهار و شام جا می‌گیرد. این غذا نیز آنطور كه از مواد و روش تهیه‌اش برمی‌آید، ریشه‌ای ایرانی - هندی دارد كه به قول معروف در طول زمان معرب شده است.



مواد لازم برای4 تا 6نفر:

  •  بادمجان متوسط: 2 عدد پوست كنده و حلقه‌حلقه
  •  پیاز بزرگ: یك‌عدد، ساطوری
  •  گوشت سردست گوسفند: یك‌ كیلو، خرد كرده
  •  ادویه پلویی: یك قاشق غذاخوری
  •  پودر دارچین: یك‌دوم قاشق ‌چای‌خوری
  •  پودر جوز هندی: یك‌دوم قاشق چای‌خوری
  •  روغن مایع: به میزان لازم
  •  گوجه‌فرنگی بزرگ: 3 عدد حلقه‌حلقه
  •  برنج خیسانده: 2 پیمانه
  •  آب جوش: 2 پیمانه

روش تهیه:


-1 ورقه‌های بادمجان را نمك پاشیده و 30 دقیقه كنار بگذارید تا تلخاب آن خارج شود، سپس آنها را شسته و خشك كنید. یك‌چهارم پیمانه روغن مایع را روی شعله متوسط داغ كرده و هر طرف بادمجان را 8 دقیقه در آن سرخ كنید، سپس با حوله كاغذی روغن آنها را گرفته و كنار بگذارید.


-2 پنج قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 5 دقیقه در آن تفت دهید. شعله را كم كرده و گوشت و ادویه‌ را اضافه كرده و 10 دقیقه دیگر تفت دهید. هرگاه احساس كردید شعله كم است و ممكن است گوشت آب بیندازد، شعله را كمی زیاد كنید.


-3 دو پیمانه آب‌جوش را اضافه كنید، در قابلمه را ببندید و گوشت را با شعله كم 2 تا 3 ساعت بپزید تا نرم شود. اگر روی  آب كف گوشت  جمع شد، با كفگیر آن را بگیرید. در پایان زمان پخت باید یك‌دوم پیمانه آب باقی‌مانده باشد. نمك و فلفل غذا را اندازه كنید.


-4 برنج را به روش معمول آبكش كنید، سپس كف و  دور یك قابلمه متوسط را چرب كرده و گوجه‌فرنگی را ته آن بچینید. به ترتیب پلو، مایه‌گوشت و بادمجان را لایه‌لایه بچینید تا مواد تمام شود. یک چهارم پیمانه آب روی پلو ریخته و در قابلمه را ببندید. حداقل 30 دقیقه روی حرارت متوسط آن را بپزید تا برنج دم بكشد.


نكات:


1- از مرغ به جای گوشت استفاده كنید.

2- برای تهیه ادویه پلویی به ادویه‌ تركیبی در دایره‌المعارف مراجعه كرده یا از ادویه‌ موجود در بازار استفاده كنید.


نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج