عدسی و رازهای خوشمزه شدن آن
۳۲۵۰۷۷
۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷
۱۰۴۳۲۲ 
عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است. دستور پخت و راز های خوشمزه شدن عدسی را در این مطلب ببینید.

وب‌سایت سوران: عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است. دستور پخت و راز‌های خوشمزه شدن عدسی را در این مطلب ببینید.

مواد لازم:

  • عدس: ۲ لیوان
  • روغن: ۲ ق غ
  • پیاز: (متوسط/برای پیاز داغ)  ۱ عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ الی ۳ ق غ


عدسی و رازهای خوشمزه شدن آن

عدسی و رازهای خوشمزه شدن آن

طرز تهیه:

۱- عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید. با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود، ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود.

۲- عدس‌ها را با روغن و آب (یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید) بپزید. پس از پخت کامل عدس‌ها پیاز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل (و کمی در صورت تمایل ادویه گرام ماسالا یا هر نوع ادویه که می‌پسندید) اضافه کنید. قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید.

۳- آن را با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید. (اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم میشود.)

۸ راز عدسی

از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعده‌ها استفاده می‌شده آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت می‌شده. برای پخت عدسی نیز نکته‌هایی وجود دارد که ما به ۸ مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم که عبارتند از:

۱. عدس بسته‌بندی بخرید. توجه کنید که بسته‌بندی آن چروک و سوراخ‌سوراخ نباشد. در ضمن، وقتی در کاسه‌ای از آب آن را خیس می‌کنید، عدس‌ها ته ظرف باقی بمانند و به سطح آب نیایند. به علاوه از خریدن عدس‌های فله‌ای نیز خودداری کنید، زیرا امکان دیرپز بودن آن‌ها وجود دارد.

۲. برای آنکه نفاخی عدس گرفته شود آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود، زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا می‌شود.

۳. برای آنکه عدس‌ها سریع‌تر پخته شوند ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدس‌ها را نیز اضافه کنید و بعد از این مرحله به عدس، آب اضافه کنید. با این کار عدس‌ها سریع‌تر می‌پزند.

عدسی و رازهای خوشمزه شدن آن

۴. ادویه و چاشنی‌های این غذا را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید، زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس می‌شوند و هم عطر و بوی ادویه‌ها از بین خواهند رفت.

۵. به عنوان ادویه به این غذا زیره بزنید و اگر تمایل دارید در آن گلپر بریزید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد، اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب این غذا آب‌لیموی تازه است.

۶. اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیب‌زمینی استفاده کنید.

۷. برای خوشمزه‌تر شدن عدسی به آن سیب‌زمینی نگینی شده اضافه کنید و هرگز از گوشت استفاده نکنید، زیرا عدسی، غذایی است که گوشت ندارد.

۸. عدسی غلظت مشخصی دارد، بهتر است نه خیلی رقیق باشد و نه مانند حلیم غلیظ بلکه مانند آشی نسبتاً غلیظ باید پخته و سرو شود.

انتشار یافته: 17
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
17:28 - 1398/11/19
با این اوصافی که تصاویر نشون میدند دو تا لیوان برنج بریزید تا قشنگ دم بکشه.حالا شما عدس پلوی خوشمزه ایخواهید داشت.
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
رییطط
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
و
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
آره والا...منم تعجب کردم این چه جورعدسی
بود...ما کاملا یه جور دیگه ای می پذیم...
۵۶
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۵
باز شد خورده شد خیلی گندیده شد
United Arab Emirates
20:28 - 1398/11/19
دستورهای دیگه عروسی رو هم بگذارید لطفا
پاسخ ها
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
عروسی کجا بود؟.لطفا شفاف سازی کن مام بفهمیم منظورت چیه عزیز دل...
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
ای وای...(تیتربزنید دستوری برای تقویت قوای جنسی برای آقایانی که روتختشون سیاه کشیدن دستمال دست گرفتن گریه میکنن )!
مردم ازخنده...نه درآستانه بیهوشیم!!!!
خیلی جالب بود!!
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
عدس.
سیب زمینی نگیتی شده.
فلفل.نمک.
همروباهم بزارید زیرگازوکم کنیدباهم میپزه!
پیازداغو(پیازوحتما خلال خلال کنید وسرخ کنیدخوشگل بشه ).جدا بزارید سرسفره هرکس خواست بریزه قاطیش کنه!()......
Iran, Islamic Republic of
22:45 - 1398/11/19
کمی چرخ کرده با رب و پیاز و زردچوبه و فلفل تفت بدید بعد عدس رو بریزید بپزه ودر اخر یک قاشق نعنا خشک بریزید توش . برای تقویت قوای جنسی
Iran, Islamic Republic of
16:49 - 1398/11/21
پیشنهاد میکنم بعد از پختن عدس و کم شدن آب، آن را بکوبید و سپس ادویه و رب به همراه آب به آن اضفه شود.
Iran, Islamic Republic of
14:24 - 1398/11/22
من دیده ام بعضیها فلفل دلمه ای هم برای عطرش توش میریزند یا برای غلیظ شدنش یکی دو قاشق آرد تفت داده شده و بعد کمی سرخ شده با روغن توش میریزند یا حتی گندم میذارند خوب بپزه بعد عدس بهش اضافه می کنند. خوب روشها مختلف است.
پاسخ ها
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
مگه سالاده؟
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
عصاره مرغ چی بود؟مگه سوپه؟
ضحا
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
فلفل دلمه ای چی بود؟مگه سالاده؟
Iran, Islamic Republic of
07:30 - 1398/11/23
عجب رازی !!! ما خیال کردیم قراره راز خلقت رو بگین !!
Iran, Islamic Republic of
11:04 - 1398/11/24
پیاز رو با ادویه و رب سرخ کنید بعد عدس ها رو بریزید اب اضافه کنید برای لعاب و خوش طعم شدن سویق کامل و عصاره مرغ اضافه کنید
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج