کامل‌ترین روش تهیه رُب گوجه‌فرنگی
۳۴۹۵۶۴
۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۹
۴۹۴۰۶۲ 
در این روز‌ها به دلیل قیمت بالای رب گوجه‌فرنگی و مقدار زیاد مواد نگهدارنده‌ی آن، بهتر است که خودتان در خانه رب گوجه‌فرنگی تهیه کنید تا هم از کیفیت و سالم بودن آن اطمینان داشته باشید و هم با هزینه‌ی کمتر رب‌گوجه‌ی بیشتری داشته باشید.

برترین‌ها: در این روز‌ها به دلیل قیمت بالای رب گوجه‌فرنگی و مقدار زیاد مواد نگهدارنده‌ی آن، بهتر است که خودتان در خانه رب گوجه‌فرنگی تهیه کنید تا هم از کیفیت و سالم بودن آن اطمینان داشته باشید و هم با هزینه‌ی کمتر رب‌گوجه‌ی بیشتری داشته باشید.

کامل‌ترین روش تهیه رُب گوجه‌فرنگی

چه گوجه‌هایی برای تهیه رب گوجه فرنگی مناسب است؟

اگر باغ یا باغچه دارید، از هر نوع گوجه فرنگی که در محصولات تان به چشم می‌خورد می‌توانید برای تهیه رب استفاده کنید، اما بهتر است بدانید گوجه‌هایی که دانه‌های گوشتی کمتری دارند برای این منظور مناسب ترند، زیرا هم زمان کمتری برای پخت می‌برند و هم رب تان دلچسب‌تر و غلیظ‌تر می‌شود. همچنین گوجه‌هایی که از نظر شکلی کمی بلند‌تر هستند از گوجه‌های پهن و کوتاه برای تهیه رب و سس گوجه انتخاب بهتری هستند.

مواد لازم:

  • گوجه فرنگی ۱۰۰ کیلوگرم
  • آب ۱۲ کیلوگرم
  • روغن ۱ کیلوگرم
  • نمک ۱ بسته ۴۰۰ گرمی
  • توری سیمی با خانه‌های خیلی ریز

کامل ترین روش تهیه رُب گوجه فرنگی

طرز تهیه رب گوجه فرنگی:

۱) ابتدا گوجه فرنگی را بشویید. از وسط به ۲ قاچ تقسیم کنید و در دیگ بیندازید. رویش را آب بگیرد و بگذارید به جوش بیاید. گوجه به حدی بجوشد که پوست آن کنده شود.

۲) گوجه‌ها را در حالی که قل قل می‌جوشد روی توری سیمی بریزید و گوجه‌ها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه آن جدا شود. برخی از چلو صافی برای جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده می‌کنند که این کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب می‌شود، چون خانه‌های چلو صافی درشت است و دانه را رد می‌کند.

۳) در بازار دستگاه‌هایی موجود است که آب گوجه را می‌گیرند و تحویل مشتری می‌دهند این کار جوشانیدن رب در منزل را راحت‌تر می‌کند و تهیه رب بعد از آب گرفتن، شروع می‌شود.

۴) آب گوجه فرنگی باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. در این مرحله نمک را اضافه کنید تا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری شود. میزان غلیظ شدن رب بسیار مهم است اگر شل و آبدار باشد سریع کپک می‌زند و اگر خیلی سفت باشد طعم سوختگی می‌دهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.

۵) روش تشخیص زمان آماده شدن رب این است که وقتی با کفگیر در کف قابلمه خطی می‌کشیم شکاف ایجاد شده بر جای می‌ماند و خیلی دیر پر می‌شود. رب را باید هر چند دقیقه هم بزنید و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنید، چون ممکن است ته بگیرد و طعم سوختگی در رب مشخص شود.

۶) بعد از غلیظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنید هم بزنید تا رب تف بخورد میزان روغن به دلخواه شماست و برای خوش رنگ شدن رب و عدم یخ زدگی در یخچال یا فریزر است.

۷) رب را در تشت بزرگی بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و آماده بسته بندی شود.

کامل‌ترین روش تهیه رُب گوجه‌فرنگی

نکات:

  • اضافه کردن نمک برای جلوگیری از کپک زدن و خرابی رب است و افزودن روغن برای یخ نزدن در فریزر و خوش رنگ شدن رب است.
  • در بیشتر خانه‌های روستایی رب در فضای باز و بر روی آتش پخته می‌شود، چون جوشانیدن رب زمان زیادی می‌برد و مصرف گاز خانگی بالا می‌رود.
  • توری‌های سیمی همان توری‌های خانه ریزی است که بر روی پنجره‌های منزل برای جلوگیری از ورود حشرات نصب می‌شود. البته در بازار توری‌های مخصوص جوشاندن رب نیز به فروش می‌رسد.
  • بهترین جنس دیگی که برای جوشاندن رب بکار می‌رود دیگ مسی است.

کامل‌ترین روش تهیه رُب گوجه‌فرنگی

روش نگهداری رب گوجه فرنگی در طولانی مدت

اگر می‌خواهید برای زمان زیادی رب گوجه فرنگی را نگهداری کنید، احتمال این که کپک بزند و خراب شود، بسیار است بنابراین می‌توانید رب را در قالب‌های یخ بریزید و هر زمان که خواستید یک تکه از آن را برداشته و در غذا، سوپ یا حتی غذای کودک استفاده کنید.

بعد از اینکه رب‌ها در قالب، یخ بستند آن‌ها را در آورده و در یک کیسه پلاستیکی مخصوص فریزر بریزید و نگهداری کنید. بدین شکل فضای زیادی از فریزرتان اشغال نمی‌شود و همچنین قطعات رب، بوی فریزر را به خود نمی‌گیرد. بدین شکل می‌توانید این مکعب‌های یخی را تا ۹ ماه در فریزر نگه داری کنید.

مصرف رب گوجه‌فرنگی در صبحانه!

شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما بسیاری از افراد در سراسر دنیا از رب گوجه فرنگی در وعده صبحانه استفاده می‌کنند. می‌توانید آن را به تنهایی یا با کمی پنیر روی نان تست بزنید و نوش جان کنید. این یک میان وعده سریع و راحت هم محسوب می‌شود برای مواقعی که عجله دارید یا نمی‌توانید تا حاضر شدن وعده اصلی منتظر بمانید.

انتشار یافته: 23
در انتظار بررسی:1
-
12:10 - 1398/06/03
برای نگهداری رب در بیرون از فریزر چکار کنیم بهتره؟؟
چون فریزر زیاد جا نداره.
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
بهتره آخرای فصل درست کنید ک هوا رو بسردی میره ،اونموقع در بیشتر حاهای خونه ک کمی هوا خنک باشه قابل نگهداریه
بدون نام
Russian Federation
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۴
رب اصلا فریزر نمیخاد ک ،آخرفصل درست کنید
United Arab Emirates
13:30 - 1398/06/03
ما رب رو اینجوری درست نمیکنیم،اینجوری اصلا رب ترش نمیشه،بیشتر طعم گوجه میده
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
حالا کی گفته شما خیلی خوب درست میکنی؟
Iran, Islamic Republic of
08:39 - 1398/06/05
سلام خسته نباشیدگوجه موقع پخت خودش آب می اندازه اگرآب هم اضافه کنیم که دیگه خیلی آبکی میشه ومدت زیادی بایدروآتیش باشه تاآبش جمع بشه وغلیظ بشه میشه آب نریزیم؟
Iran, Islamic Republic of
19:10 - 1398/06/05
سلام من زیاد ذب درست می کنم هیچ.قت اب وروغن به گ.جه اضافه نمی کنم .همیشه رب باکیفیت .فوقالعاده خوش رنگ میشه
Iran, Islamic Republic of
09:28 - 1398/06/10
بهتر هست رب بعداز پخت در ظرف بدون درب کذاشته وتا لبه ظرف از رب پر کنید ویک پارچه تمیز وتازه روی تمام سطح رب گذاشته واز لبه اطراف ظرف بیرون بزنه تا ابهای مانده در رب را جذب وورب عاری از اب باشه با این کار رب هیچوقت کپک نمیزنه وچند سال هم میتونید نگهدارید
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
بهترین کار همینه که ایشون گفتن .در ضمن رب اصلا آب لازم نداره و فریزر هم نمیخواد .
Iran, Islamic Republic of
15:03 - 1398/06/10
یکی به من بگه چرا رب من سیاه شده
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
آخرای پخت رب که غلیظ میشه باید مرتب هم بزنیم که ته نگیره در ضمن شعله رو هم باید کم کرد .شاید شما این کار رو نمی کردید و قسمت هایی که به ته ظرف چسبیده بود رو موقع هم زدن ،با کل رب مخلوط کردید و رب سیاه شده .
Iran, Islamic Republic of
14:49 - 1398/06/13
گوجه ای که برای رب گیری بیرون گذاشته بودیم بعد سه روز روش سفیدرنگ شده چیکار میشه کردراهنمایی کنید
Iran, Islamic Republic of
22:33 - 1398/06/13
برید رب از بیرون بخرید الان رب ارزون شده و همینطور رب فله خیلی ارزون درمیاد چکاریه انقد خودتونو زحمت میندازید آخرشم رب سیاه و کپک زده میشه کلی زحمت و مصرف آب و گاز و کرایه حمل
Iran, Islamic Republic of
21:36 - 1398/06/14
بنده رب را اصلا به این شیوه درست نمیکنم چون هم مزه ترشی میده هم رنگش به قرمز تیره میزنه نه قرمز خوش رنگ البته من مرد هستم نه یک زن!!اول گوجه (گوجه ورامین به خاطر گوشت دار بودن بهتره)را شسته و به چهار قسمت تقسیم یا برش میزنیم۲)بعد در داخل یک دبه بزرگ پلاستیکی میریزیم۳)بعد از ان به ازای هر یک دیگ بزرگی که گوجه ها را در ان برش زدیم و میخواهیم به داخل دبه بریزیم سه تا چهار قاشق نمک میزنیم،این عمل تا پر شدن دبه ادامه دارد،اخر سر درب دبه را محکم بسته و در مقابل افتاب قرار میدهیم،(عمل تخمیر ویا له شدن بهتر انجام میشود)بعد هر سه ای چهار ساعت درب دبه را باز کرده و چنگ میزنیم تا له شدن گوجه راحت تر شود،حداقل ۴۸ساعت باید باشد،حالا برای اخرین بار دیگر بهم نمیزنیم چرا؟چون اب گوجه در ته دبه جمع شده و با استفاده از شلنگ کولر ،ان را به ته دبه فرستاده و میک میزنیم و اب ان به راحتی خارج شده و حالا شما دیگر دغدغه اب اضافی برای پختن ندارید،حالا یک ابکش پلاستیکی گرد نسبتا بزرگ میگیرید و زیر انرا یک دیگ نسبتا بزرگ قرار میدهید و گوجه های له شده را داخل ابکش ریخته و با کف دست گوجه ها را له میکنید ویک ربع رقیق در داخل دیگ بعد از صافی کردن با دست به دست میاید ،تا اخر گوجه همین عمل را انجام میدهید و اخر سر رب رقیق را داخل یک کیسه که اب از ان خارج شود(کیسه برنج ده کیلویی،یا تنظیف)بریزید تا اب ان برود و حالا یک ربع غلیظ تر داریم ،بعد یک دیگ بزرگ روی تک شعله قرار میدهیم و گوجه ها یا همان رب رقیق را داخلش میریزیم و هر نیم ساعت با یک ملاقه چوبی بهم میزنیم،تا اخر به جایی میرسیم که ابهای رب بخار شده و میشه گفت که یک رب سفت و بسیار خوش رنگ و خوش طعم داریم حالا مقداری روغن میریزیم و حدودا یک ساعت باید هر ۵دقیقه بهم بخوره تا ته نگیره،حالا ما یک ربع واقعی و عالی داریم که دوتا قاشق ان برای یک ماکارونی چهار نفره کافی میباشد!!!!!!! این کار را حدودا ده ساله انجام میدم و با پختن گوجه در داخل دیگ کاملا مخالفم چون همانطوری که اول گفتم هم رنگ نداره،همطعم نداره و هم به ترشی میزنه واز همه بدتر تخم گوجه در داخل ان است،به سلامتی تمامی زن ذلیلا صلواااااااات!
پاسخ ها
خانم خونه
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۵
بعد از دوساعت تو اینترنت گشتن تازه یه طرز پخت خوب پیدا کردیم ،تشکر میکنم بابت طرز ربی که پیشنهاد دادید
حنانه
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
چرا زن ذلیل
بفرمایید انسان باشرافت
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
روش شما بسیار عالی است اما یک عیب بزرگ از لحاظ تغذیه دارد اینکه گوجه را صاف و آب آن را دور میریزید در حالیکه بیشترمواد مغذی و مخصوصا ویتامین های گوجه محلول در آب بوده و شما همه رو دور میربرید و در واقع با عرض معذرت شما با تفاله گوجه کم خاصیت رب درست می کنید
که فقط به درد رنگ دادن به غذا میخوره بدون خاصیت غذایی چندانی
United Arab Emirates
21:53 - 1398/06/14
ربت سیاه شده چون یا درشو زود گذاشتی بعده آماده شدنش چون بابید سرد سرد بشه در قابلمه رو نباید گذاشت یام اینکه نمک زیاد زدی
Russian Federation
14:22 - 1398/06/16
سلام من ۱۰۰ کیلو گوجه گرفتم با دستگاه باشد گرفتم صاف شده بدون پوست و هسته تحویل گرفتم ریختم تو دبه های ۱۷ کیلویی....تا صبح موند فرداش آب پایین بود گوشتش بالا جمع کردم ریختم تو دیگ و ابشو ریختم دور گذاشتم رو گاز خیلی عالی....الان داره می پره اخرشم نمک و روغن زیتون اضافه میکنم.....
Iran, Islamic Republic of
17:48 - 1398/06/16
سلام
آیا موقع پختن رب باید کف روی اون رو جمع کنیم یا نه میشه یکی جواب بده
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
خیر
Iran, Islamic Republic of
19:03 - 1398/06/19
اگر برای تهیه رب گوج ها به خوبی نرسیده باشن... چیکار باید کرد؟! میشه درست کرد؟
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج