برترینها - ترجمه از الهام مظفری: برخی غذاها که در نقاط خاصی از دنیا لذیذ و خوشمزه به حساب میآیند، از نظر مردم کشورهای دیگر بسیار چندش و تهوعآور هستند. در اینجا با برخی از این غذاها آشنا میشوید.
ساندویچ مغز سرخ شده
این غذا در ایالات مرکزی آمریکا محبوب بود تا اینکه جنون گاوی شایع شد. اگرچه هنوز مردم آن را میخورند، اما خوردن مغز گاوی که بیش از ۳۰ ماه سن دارد، دیگر در آمریکا غیرقانونی است.
اسکامول
لارو مورچه یک غذای لذیذ در مکزیک است. گاهی به آن خاویار حشره هم میگویند و مزه آن کمی شبیه کره بادام زمینی است.
هاکارل
کوسه تخمیرشده خشک شده در آفتاب معمولا در ایسلند خورده میشود. برخی آن را چندش آورترین و بدمزهترین غذای دنیا میدانند.
سوپ لانه پرنده
چینیها صدها سال است که از لانه پرنده در پخت و پز به ویژه سوپهایشان استفاده میکنند. سوپ لانه پرنده انواع گوناگونی دارد، اما به طور کلی یکی از گرانترین غذاهای دنیا است. هر کاسه از لانه قرمز تا ۱۰۰۰۰ دلار قیمت دارد.
سورسترومینگ (Surstromming)
این غذای سوئدی از شاه ماهی تخمیرشده بالتیک تهیه شده و به صورت کنسروی فروخته میشود. این ماهی متعفنترین بوی غذا در دنیا را دارد و معمولا در فضای باز خورده میشود.
ساناکیج (Sannakji)
این غذا هم مثل بسیاری از غذاهای شرقی، خام سرو میشود. آشپز اندامهای اختاپوسهای کوچک را جلوی چشمشتان خرد میکند و به آن روغن کنجد میزند. بسیاری مواقع اختاپوس هنوز در بشقابتان حرکت میکند.
کوپی لوواک (Kopi Luwak)
یکی از گرانترین قهوههای جهان است که قیمت هر کیلوگرم آن ۳۰۰ دلار آمریکا میرسد و از دانههای قهوهای تهیه شده که توسط پستانداران کوچک بومی جنوب شرقی آسیا به نام "گربه زباد" دفع میشود.

حشره استینک
اندونزیاییها این حشرات کوچک بدبو را دوست دارند. مزه آنها شبیه دانه آفتابگردان تلخ بدون نمک است.

لوتفیسک (Lutefisk)
این غذا در اسکاندیناوری از ماهی خشک شده تهیه میشود که چند روز در آب قلیایی خوابانده میشود تا ژلهای شود. بعد از آن ماهی آنقدر سمی میشود که یک هفته باید آن را با آب سرد شست تا دوباره قابل خوردن شود.

کاسو مارزو
این غذا از ساردینیا آمده و در حقیقت پنیر گوسفندی حاوی لارو زنده حشرات است. اگر این لاروها تنها ۸ میلیمتر هستند، اما میتوانند تا ۱۵ سانتیمتر بپرند. نوش جان!

موپانه (Mopane)
این کاترپیلارها عموما در درخت «مرهم» یافت میشوند و منبع مهم پروتئین برای میلیونها نفر در آفریقا هستند. آنها خشک شده و سه عنوان میان وعده خورده میشوند.

تخم چشم ماهی تن
این غذای نسبتا ارزان در بیشتر فروشگاههای ژاپنی به قیمت ۱ دلار فروخته میشود. قبل از مصرف جوشانده شده و با ادویه سرو میشود.

مارمولک خشک شده
در برخی فرهنگهای آسیایی از مارمولک خشک شده برای سوپ استفاده میکنند.
ناکیج
ناکیج بسیار شبیه ساناکیج است، اما این بار اختاپوس درسته خورده میشود. هنگام خوردن ممکن است اندامهای مکنده حیوان به زبان و دهان بچسبند و خطر خفگی ایجاد کنند. هر سال چند نفر در اثر خوردن این غذا جان خود را از دست میدهند.

ای پینگ
رطیل سرخ شده غذای محبوب کامبوج است و کامبوجیهای امروز آن را مثل آب نبات میخورند.
هاگیس
برای تهیه این غذای اسکاتلندی، به یک گوسفند نیاز دارید. ابتدا قلب، جگر و ششها را در آورید. سپس به مدت سه ساعت در سیرابی بجوشانید. نمک را فراموش نکنید.
ماهی یین یانگ
ماهی یین یانگ که با نام ماهی «مرده و زنده» هم شناخته میشود از تایوان آمده، اما اکنون غیرقانونی شده است. برای تهیه این غذا ماهی را حین سرخ کردن زنده نگه میدارند. اما چرا یک انسان باید چنین کاری کند؟
ایکیزیکوری
این هم یکی دیگر از غذاهای وحشیانه است که در بسیاری از کشورها از جمله آلمان و استرالیا ممنوع شده است. ابتدا مشتری ماهی مورد علاقه اش را انتخاب میکند. سپس سرآشپز آن را زنده زنده جلوی چشمتان فیله میکند و استخوان هایش را درمی آورد. سپس در حالی که قلب ماهی هنوز میزند آن را داخل بشقاب میگذارد و تزئین میکند. همچنین میتوانید این ماهی فیله شده را به آکواریومی که بوده بازگردانید تا آماده خوردن شوید.
بالوت
این غذا تخم اردکی است که در حال تبدیل شدن به اردک است و زنده زنده جوشانده شده و در جنوب شرقی آسیا خورده میشود.
قلب طوطی دریایی
طوطی دریایی ساکن نیمکره شمالی است و قلب آن غذای خوشمزهای در ایسلند به شمار میرود.
حالم بد شد سر صبحی
فکر کنم با این اقتصادانهایی ک ماداریم و اقتصادی ک ما داریم میریم جلو نوبت ماهم میشه ک از فرط گرسنگی دنبال مارمولک و رتیل بگردیم تو بیابون
این است اقتصاد روحانی