دستور پخت سیرابیج، از خوشمزه های گیلان
۸۴۲۸۷۷
۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۶
۱۰۷۲۹ 
سیرابیج یا سیرواویج یکی از خورش‌های محلی استان گیلان است که برای تهیه آن از برگ سیر خرد شده استفاده می‌شود. طرز تهیه این خورشت خوش طعم بسیار آسان است، برای این که لذت بیشتری از میل کردن این غذا ببرید بهتر است آن را با برنج دودی، زیتون پرورده و نارنج نوش جان کنید.

برترین‌ها - وحید محقق: بعضی چیز‌ها را می‌توان شناسنامه یک شهر یا یک استان دانست. مثلا صنایع دستی، مناظر طبیعی، نوع پوشش و حتی غذا‌ها از این دسته هستند. یکی از نمونه‌های اینگونه شناسنامه‌ها را می‌توان خورشت‌های گیلانی دانست که تبدیل به دلیل محبوبیت زیاد تبدیل به یک شناسنامه برای استان گیلان شده است. سیرابیج یا سیرواویج یکی از خورش‌های محلی استان گیلان است که برای تهیه آن از برگ سیر خرد شده استفاده می‌شود. طرز تهیه این خورشت خوش طعم بسیار آسان است، برای این که لذت بیشتری از میل کردن این غذا ببرید بهتر است آن را با برنج دودی، زیتون پرورده و نارنج نوش جان کنید.

همانطور که گفتیم برگ سیر یکی از اصلی‌ترین موادی است که در تهیه این خورش به کار می‌رود، برگ سیر حاوی خواص زیادی است که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبود گردش خون، کمک به کنترل سطح کلسترول خون، پیشگیری از بالا رفتن فشار خون، پیشگیری از حمله قلبی، بهینه سازی جریان خون، کاهش قند خون، پیشگیری از لخته شدن خون و افزایش گلبول‌های خون اشاره کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورش سیرابیج را آموزش دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش سیرابیج

  • برگ سیر: ۳ دسته
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • روغن: به میزان لازم
  • زردچوبه، فلفل، نمک: به میزان کافی

طرز تهیه سیرابیج

طرز تهیه خورش سیرابیج

۱. برای تهیه خورش سیرابیج ابتدا برگ سیر‌ها را باید خرد کنید، دقت کنید که برگ‌ها به صورت یکنواخت خرد شوند، این موضوع در زیبایی ظاهر خورش شما نقش خواهد داشت.

۲. بعد از خرد کردن برگ ها، آن‌ها را شسته و در آبکش بریزید تا آّبشان کاملا گرفته شود.

۳. برگ سیر‌ها را در مقداری روغن ریخته و تفت دهید، تنها تفت دادن آن‌ها کافی می‌باشد و نیازی به سرخ کردنشان نیست.

۴. حال زمان اضافه کردن از زردچوبه هاست، این کار را انجام دهید تا برگ سیر‌ها رنگ بگیرند.

۵. فلفل و نمک را اضافه کنید. البته این نکته را باید بگوییم که اضافه کردن فلفل بستگی به ذائقه خورندگان غذا دارد.

۶. تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. سپس آن را در تابه و روی برگ سیر‌ها بریزید و هم بزنید تا جا بیفتند.

۷. خورش زمانی آماده است که تخم مرغ‌ها به خورد سیر رفته باشند. پس از آن می‌توانید آن را در ظرف مناسبی سرو و نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه خورش سیرابیج

  • توجه داشته باشید که حجم برگ سیر پس از آن که سرخ می‌شود کاهش میابد، پس در مقدار اولیه برگ سیری که می‌خواهید استفاده کنید دقت لازم را داشته باشید.
  • دقت کنید که تعداد تخم مرغ‌ها را باید متناسب با حجم برگ سیر‌ها در نظر بگیرید، مثلا به ازای هر سه دسته برگ سیر که حجم متوسط دارند دو عدد تخم مرغ درشت کافی است.
  • معمولا سرابیج را به همراه نان میل می‌کنند، ولی مصرف آن به همراه برنج نیز یک تجربه بی نظیر است.
انتشار یافته: 11
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
18:02 - 1397/12/25
جالبه غذاهای شمال چقدر تنوع و با مواد در دسترس
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
کلا پنج تا دونه مواد بیشتر ندارن فقط هربار دوتاشو باهم قاطی میکنن
Iran, Islamic Republic of
19:03 - 1397/12/25
من خوردم خيلي خوبه ولي بعضي وقت ها بدميشه نميدونم چرا؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۷
فکر کنم بخاطر اینکه برگ سیرها رو زیاد سرخ می کنی و تلخ میشه
باید وقتی برگ سیر رو تو قابلمه ریختی با روغن و زردچوبه و نمک و فلفل ، درش رو بزاری تا با آبی که میندازه هم بپزه و بعد سرش رو برداری تا وقتی تخم مرغ می زنی سرخ شه
خیلی راحته چند بار درست کنی دستت میاد
Iran, Islamic Republic of
01:22 - 1397/12/26
من شمالی هستم اسم این غذا سیروابیج هستش
برگ سیرها کاملا باید در روغن سرخ بشه تا خوشمزه بشه و تفت دادن کافی نیست
چون طعم بسیار بدی خواهد گرفت و تجربه ی خوبی نخواهدشد
پاسخ ها
باران
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۶
دقیقا همینطوره اگر خوب سرخ نشه بوی خوبی نمیده ضمن این که حتما با برنج خورده میشه به صورت سنتی .شماله و غذاهای برنجی چطور میگید با نون سرو میشه
Iran, Islamic Republic of
01:23 - 1397/12/26
درضمن این غذای کاملا پلویی هستش و کسی با نان سرو نمیکنه
Iran, Islamic Republic of
07:57 - 1397/12/26
وای عالیه
مخصوصا با نارنج تازه یا زیتون پرورده و یا کال کباب
دلم خواست
توصیه می کنم همه عزیزانی که میرن شمال حتما امتحان کنن
United Arab Emirates
08:37 - 1397/12/26
من عاشق غذاهای شمالی هستم مثل خودشون ساده و خوشمزه اند
Iran, Islamic Republic of
13:28 - 1397/12/28
اه اه سبزی تو تخم مرغ چیه اخه شد غذا
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۸
سبزی نیست و سیره امتحان کن بعد نظر بده
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج