طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها
۸۶۸۴۸۰
۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۶
۷۲۶۷ 
دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است.

وب‌سایت غذالند: دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو چی شد. آلو در واقع همان سیب زمینی خودمان است شیرازی‌های عزیز به سیب زمینی می‌گویند آلو و آن را به این نام صدا می‌زنند و علت نام این صیفی دلیل دارد که برایتان به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.

سیب زمینی همانند خیلی از میو‌ها وسبزیجات دیگر ذات ایرانی ندارد و از کشور دیگری پا به سرزمین ما نهاده است. در زمان‌های خیلی قدیم شخصی به نام سر جان ملکم که گویا تابعیت انگلیسی داشته است وارد ایران شده و این صیفی را به ایران میاورد و در بوشهر به کشاورزان یاد میدهد که آن را چگونه کشت کنند. الیته طبق روایات دیگر اولین بار سیب زمینی در استان کرج امروزی در منطقه پشند کاشته شده است و برخی از سیب زمینی‌ها به سیب زمینی پشندی نیز معروفند. از آن به بعد سیب زمینی مشود جزئی از غذای مردم ایران و به این صورت یک محصول فرنگی به کشور ما وارد میشود.

شیرازی‌ها اوایل به این محصول جدید میگفتند” الوملکمی” که بخاطراسم همان شخصی بود که این سیب زمینی‌ها را آورده بود کم کم اسم دیگری هم برای آن پیدا کردندبه نام ” آلو زمینی” به همین علت است که اکثر شیراری‌ها به آن آلو می‌گویند.

اما امروزه سیب زمینی یک از مهمترین مواد غذایی در ایران است و شاید به جرات بتوان گفت که در ۹۰% غذا‌ها ازسیب زمینی به نوعی استفاده می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد. بهترین نوع سیب زمینی که همه آن را دوست دارند سیب زمینی سرخ کرده است که البته زیاد خوردن آن نیز خیلی توصیه نمی‌شود. بهترین حالت استفاده از سیب زمینی نوع پوره و یا پخته آن است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث می‌باشد.

مواد لازم:

  • سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
  • پیاز متوسط: ۴ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه دو پیازه آلو؛

مراحل پخت:

۱. سیب زمینی را با پوست آب پز می‌کنیم.

۲. پوست سیب زمینی‌ها را گرفته به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم.

۳. پیاز را خرد کرده با زردچوبه، نمک و فلفل در روغن تفت می‌دهیم.

۴. سیب زمینی را نیز در پیاز کمی تفت می‌دهیم.

۵. در پایان تخم مرغ‌ها ر به مواد فوق اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پخته شود.

نکات غذایی

  • این غذا با نان سرو می‌شود.
  • در کنار این غذا می‌توان از سبزی خوردن، نارنج، کاهو و یا ترشی بادمجان استفاده کرد.
  • گاهی اوقات در این غذا تخم مرغ اضافه نمی‌کنند.
  • می‌توانید در صورت تمایل به این غذا رب نیز اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را آب پز نکرده و در روغن تفت دهید و مابقی مراحل را همچون بالا انجام دهید.
  • این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می‌باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می‌باشد.
  • این غذا برای افراد دیابتی توصیه نمی‌گردد.
  • جهت آب پز کردن سیب زمینی بهتر است با پوست آب پز کنید تا ویتامین ث آن حفظ گردد.
  • در صورتی که بدون تخم مرغ استفاده شود ارزش پروتئینی آن پایین است.
انتشار یافته: 25
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
10:53 - 1398/03/08
عمرا تخم مرغ اضافه نمیکنیم نه گاهی اوقات!!!
تخم مرغو از کجات درآوردی!!!
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
از همونجاش خخخخخ
بدون نام
-
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
؛ رب تو زمستون گوجه فرنگي تو تابستان هم ميزنيم اما درسته ما تخم مرغ نميزنيم اينم مدل جديدش كرده
Iran, Islamic Republic of
12:13 - 1398/03/08
پس آلوش کو؟؟؟؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
حس میکنم میدونی ولی شیرازیای قدیمی به سیب زمینی میگفتن آلو ولی شیرازیای نو!!همون سیب زمینی رو میگن
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
شما توضیح اولش رو نخوندی؟
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
این ملکم که یه جاسوس بوده و میخواسته الو رو از غذای ایرانیها حذف کنه سیب زمینی رو بعنوان الو انداخته بملت
Iran, Islamic Republic of
13:46 - 1398/03/08
من به عنوان یک شیرازی ، عاشقشم
Iran, Islamic Republic of
02:03 - 1398/03/09
البته اصل این غذا جنوبیه و تندددد
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
درسته جنوبیه و خوزستانی . و اصالتا مال هند هستش
United Arab Emirates
06:56 - 1398/03/09
دیگه خوب هرچی غذای جنوبیه به اسم شیراز زدنا!
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
خودتون کجایی هستید؟
بدون نام
-
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
شيراز چون شهر بزرگي بود جنوب خيلي ميومدن شيراز بخاطر همين غذاهاي مشترك زيادي دارند مثل رنگينك و ...
Iran, Islamic Republic of
11:51 - 1398/03/11
اولا که تخم مرغ نمیزنیم
دوم که رب گوجه و فلفل دلمه هم داره
سوم که عند شیرازی هست تا بوده نبوده جنوبی ها خودشونو هی می چسبونن به شیرازی ها و سر و تهشون بگیری شیرازن
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
اخه بیچاره هرکی میاد شیراز از لهجه و دهاتی بودن شیرازیها عوقش میگیره فعلا که همه شیرازیا ریختن جنوب بلکه بهشون کار بدیم
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
اخه شما شیرازیا غیر یه کلم پلو چیزی دارین که انقدر لاف میاین؟اصلا حالشو دارین چیز دیگه درست کنین؟!
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
رب و فلفل دلمه!وقتی هیجی ازین غذا نمیدونی مگه مجبوری اظهار نظر کنی؟
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
شیرازیها از جنوبی ها این غذارو یاد گرفتن نمیدونستی بدون بهتره تاریخچشو مطالعه کنی
ثیثی
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
بسه دیگه‌. ما ایرانیا چرا فرهنگ نداریم ؟ اعصاب آدمو خورد میکنین با این بازی های قومیتی مسخرتون! سر یه غذایی که با سیب زمینی پیاز درست میشه دارید قومیت همدیگرو میبرید زیر سوال؟ بخدا از این راه آسیب میبینیم چرا درک نمیکنید
Iran, Islamic Republic of
14:43 - 1398/03/11
چرا حرفای منو چاپ نمیکنی؟؟؟
France
10:45 - 1398/03/12
دیشب درست کردم خوشمزه شده بود.
دم شیرازیا گررررررم
Iran, Islamic Republic of
17:59 - 1398/03/12
هندیها به سیب زمینی میگن آلو. استفاده از کلمات هندی توی استانهای جنوبی مرسوم هست نمیدونم چطوری سر از شیراز دراورده
Iran, Islamic Republic of
20:14 - 1398/03/12
ما اینو به عنوان پیش غذا توی آبادان خوردیم البته سیب زمینیش له شدا بود شدیدا چسبید البته اونا داخلش کشمش هم ریختن
Iran, Islamic Republic of
23:42 - 1398/03/13
این غذا مخصوص بنادر جنوب مثل بوشهر وابادان هست که از مهاجرین هندی یاد گرفتن.درواقع یه غذای هندی محسوب میشه وسیب زمینی آب پز رو کاملا له میکنن وبا پیاز داغ فراوون سرخ کرده وآخر سر دوتا تخم مرغ هم بهش اضافه میکنن و ادویه مخصوص بهش میزنن با فلفل زیاد.
حالا چرا شیرازی شده من نمیدونم.البته این روشی که گفته شیرازیها درست میکنن مخصوص مازندران هم هست
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
چقدر حسودن این جونبیا آخه شما بجز لاف چی بلدین اینم روش
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج