طرز تهیه خورش قیمه مجلسی، مرحله‌به‌مرحله
۸۶۹۷۸۸
۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۷
۷۷۹۰ 
تقریبا تمام خانم‌های ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند، اما دانستن نکات طلایی و نیز ادویه‌های مخصوص و مناسب این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزه‌تر می‌کنند. طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی را در ادامه بخوانید.

مجله افق کوروش: خورش قیمه از جمله خورش‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که از قدیم‌الایام در مراسم‌های مهم مذهبی و مهمانی‌ها از جمله اجزای ثابت سفره ایرانی بوده است. تقریبا تمام خانم‌های ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند، اما دانستن نکات طلایی و نیز ادویه‌های مخصوص و مناسب این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزه‌تر می‌کنند. طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ۶ نفر

  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم
  • لپه خام: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • لیمو‌عمانی: ۳ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
  • گلاب: ۱ قاشق غذاخوری (دلخواه)
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری (دلخواه)

آموزش تهیه خورش قیمه مجلسی، مرحله‌به‌مرحله

طرز تهیه:

۱. برای درست کردن خورش قیمه مجلسی زعفرانی ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. وقتی که پیاز‌ها طلایی شد، رب گوجه‌فرنگی یا سه عدد گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.

۲. حالا زردچوبه را اضافه کنید و دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس فلفل قرمز و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه اضافه کنید.

۳. در مرحله بعد گوشت را که به اصطلاح قیمه‌قیمه کرده‌اید به مواد بالا اضافه کنید. لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید، همین که کمی تغییر رنگ داد کافی است.

۴. لپه خام را به گوشت اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. تفت دادن لپه طعم لذیذی به خورش شما می‌بخشد. حالا نوبت اضافه کردن آب‌جوش است. لازم است که گوشت و لپه یک ساعت با آب بپزند سپس لیموعمانی را اضافه کنید.

۵. بعد از اضافه کردن لیموعمانی اجازه دهید خورش یک ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز باشد. قبل از اضافه کردن زعفران و نمک و دارچین، لیموعمانی‌ها را از خورش بیرون بیاورید. حدود بیست دقیقه دیگر اجازه بدهید خورش روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ شود، در انتها یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چای‌خوری گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید.

۶. خورش قیمه را با سیب‌زمینی خلالی سرخ شده تزیین و با برنج سرو کنید.

آموزش تهیه خورش قیمه مجلسی، مرحله‌به‌مرحله

نکات:

  • در صورت اضافه کردن دارچین رنگ خورش شما تیره می‌شود، اگر دوست دارید یک خورش قیمه روشن داشته باشید دارچین اضافه نکنید و فقط زعفران دم کرده را اضافه کنید.
  • اضافه کردن کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چای‌خوری زنجفیل طعم و تندی خوبی به خورش قیمه زعفرانی مجلسی می‌دهد.
  • اگر به جای گلاب، گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید، عطر و بوی خورش فوق‌العاده می‌شود.
  • برای طبخ خورشت از لیموی رنگ روشن استفاده کنید تا ظاهر بهتری پیدا کند.
  • اگر به جای آب از آب گوشت استفاده کنید، خورش شما لذیذتر می‌شود.
  • اگر پیاز‌داغ فراوان درست کنید و در انتهای پخت خورش به آن استفاده کنید طعم آن لذیذتر و بسیار بهتر می‌شود.
  • استفاده از گوشت گوسفند خورش را چرب‌تر و خوش‌طعم‌تر می‌کند.
  • خورش قیمه را روی شعله بسیار ملایم گاز بپزید و یادتان باشد حتما لیمو‌عمانی‌ها را از خورش جدا کنید تا طعم خورش تلخ نشود. با این‌ همه بعضی لیموعمانی‌ها طعم تلخی به خورش نمی‌دهند و اگر امتحان‌شان را پس داده‌اند آن‌ها در یک ساعت پایانی پخت به خورش اضافه کنید و در آن باقی بگذارید.
  • برای عطر بهتر خورش، در صورت تمایل می‌توانید یک یا دو عدد هل در ده دقیقه انتهایی پخت به آن اضافه کنید.
  • می‌توانید از بادمجان سرخ شده هم برای تزیین خورش قیمه استفاده کنید.

شما خورش قیمه را چطور درست می‌کنید؟ از چه ادویه‌ها یا روش‌هایی برای خوشمزه‌تر شدن خورش قیمه استفاده می‌کنید؟ خوشحال می‌شویم در قسمت نظرات همین پست ایده‌هایتان برای خوشطعم‌تر شدن این خورش لذیذ را با ما در میان بگذارید.

انتشار یافته: 12
در انتظار بررسی:0
United Arab Emirates
08:43 - 1398/03/13
چرا ازسه عدد گوجه فرنگی که در مواد اولیه آمده استفاده نشده؟؟
پاسخ ها
سحر
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
استفاده شد
Iran, Islamic Republic of
09:03 - 1398/03/13
هنگام سرخ کردم گوشت خورشتم کمی ادویه سیستانی میریزم واقعآ بي نظير میشه.هل و زنجفیل هم‌ ک پایه اصلی خورشتام محسوب میشه.اگ رب رو جداگونه با کمی زرد چوبه تفت بدید و بعد اصا ف کنید خوش رنگتر میشه.
پاسخ ها
بدون نام
United Arab Emirates
۰۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
از کجا بدونیم دستپختت خوبه حالا
Iran, Islamic Republic of
09:26 - 1398/03/13
میتوان چند تا الو هم اضافه کرد طعمش عالی میشه
Iran, Islamic Republic of
13:06 - 1398/03/13
از ادویه زیره سبز پودر شده اگر استفاده شود خوش طعم می شود
Iran, Islamic Republic of
22:00 - 1398/03/13
من موقعی که پیازها رو دارم سرخ میکنم چوب دارچین و هل درسته را اضافه میکنم و وقتی که خورش جا افتاد و آماده شد از خورش خارج میکنم به قیمه طعم خوبی میده و رنگ خورش تیره نمیشه اگه رب گوجه رو خوت تفت بدیم دیگه احتیاجی به زعفران نیست
United Arab Emirates
05:46 - 1398/03/16
یه مارک رب گوجه بگید که قشنگ رنگ بده من هرچی میخرم با تفت دادن رنگشون خوب نمیشه هیچی تازه میسوزن اونم با شعله کم
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
رب فامیلا،وچین چین عالیه
فهيمه
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
روژین
بعدش چین چین
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج