دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری
۹۴۷۶۰۲
۲۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰
۹۴۰۴
دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد.

وب‌سایت غذالند: دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد. متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می‌شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند. اما ما امروز و در اینجا به شما می‌گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذا‌های خود قرار دهید و از آن بیشتر استفاده کنید. ماش گیاهیست که بومی هندوستان است، اما امروزه در برخی از نقاط ایران نیز کشت می‌شود.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاریدمپخت ماش با تکه‌های مرغ

در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می‌شود. فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند. استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می‌گردد. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در ۲۲۰۰ سال پیش، کشف شده‌است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می‌باشد که بیش از ۷۵% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می‌شود.

یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان‌های موجود درماش از ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون جلوگیری می‌کنند. از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می‌تواند از قلب در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب‌ها و جهش‌ها محافظت می‌کند.

از انواع دیگر پلو می‌توان به: کاری پلو، ماش پلو، پلو مکزیکی و دمپختک با ماش اشاره کرد.

مواد لازم

  • ماش: یک پیمانه
  • برنج: ۲ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • آب: ۲.۵ پیمانه

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

مراحل پخت

۱. ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزیم.

۲. پس از پخت دانه‌های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می‌کنیم.

۳. پوست ماش را که روی آب شناور می‌شود با کفگیر می‌گیریم و آب‌کش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. 

۴. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنیم.

۵. سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می‌کنیم.

۶. مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزیم و دیگ را روی شعله می‌گذاریم تا دَم بکشد.

۷. در نهایت نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهیم.

۸. دَم‌کنی می‌گذاریم و شعله را ملایم می‌کنیم.

۹. بعد از ۴۵ دقیقه ماش‌پلو دم کشیده است.

۱۰. گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می‌کنند.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

انتشار یافته: 15
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
10:14 - 1398/10/20
این غذای استان کهگیلویه و بویراحمد هست ودر روزهای بارانی و برفی بیشتر استفاده میشود و معروف هست به شله ماشکی
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۰
احسنت
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۰
احسنت
Iran, Islamic Republic of
14:16 - 1398/10/20
من اول پیاز سرخ میکنم ادویه میزنم, ماش رو میریزم یه کم تفت میدم, بعد آب میریزم تا نیم پز بشه, بعد برنج و میریزم توش تا آبش جمع بشه, دم پخت بشه. بسیار خوشمزس, امتحان کنید, دیگه نمیخواد آبکشش کنین
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۰
این غذا ماله جزیره کیشه
France
15:56 - 1398/10/20
کلا این غذای لزهاست توی خوزستان هم زیاد میپزن و البته همراه با کباب
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱
لرهای خوزستان کلا کباب خیلی میخورن
بدون نام
United States
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱
لرها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
کلاً لرها چقدر کباب می خورند؟
Iran, Islamic Republic of
21:08 - 1398/10/20
من هر بار ماش خریدم با این وجود که شب قبل در آب خیس کردم ولی بعضی دانه ها مثل سنگ باقی میمونن و در اصطلاح نپز هستن.دیگه ماش استفاده نمیکنم.
پاسخ ها
بدون نام
United States
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱
ماش سبز روشن به درد نمیخوره یه نوع ماش محلی هست که ریزتره و سبز تیره ست اونها خیلی خوب میپزن
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱
باید ماش خوب بخرید
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۲
تجربه شخصیم اینه ک اونجور ماش رو اصلا خیس نکنید و هرمدقع خواستین استفاده کنید فقط بشورین و بریزین قابلمه،ودر صورت امکان ماش محلی ک دوستان اشاره کردن بخرین ک ریزتز و تیره تره
Iran, Islamic Republic of
07:51 - 1398/10/23
ما ماش را قبل از پختن به قول معروف کرکره می کنیم. یعنی اون را بدون روغن تفت یا بو می دهیم و بعد با گوشت کوب روی آن می کشی تا پوستش جدا بشه. یا با همون پوستش می پزیم و با برنج دمپخت می کنم خوشبوتره. بعضیها هم بهش پیازداغ و زرچوبه می زنند و گاهی گوشت چرخکرده ِ سرخکرده که خوشمزه تر هم میشه. با ماست یا ترشی عالیه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج