طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید
۹۸۳۴۶۰
۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۰
۸۱۴۷ 
پختن نان در خانه یکی از لذت‌بخش‌ترین کار‌ها و البته راه حل خوبی برای روز‌هایی است که نمی‌توانیم از خانه بیرون برویم. اگر برای اولین بار می‌خواهید در خانه نان بپزید اصلا نگران نباشید؛ در این مطلب، طرز تهیه نان خانگی در تابه را به شما آموزش می‌دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: پختن نان در خانه یکی از لذت‌بخش‌ترین کار‌ها و البته راه حل خوبی برای روز‌هایی است که نمی‌توانیم از خانه بیرون برویم. اگر برای اولین بار می‌خواهید در خانه نان بپزید اصلا نگران نباشید؛ در این مطلب، طرز تهیه نان خانگی در تابه را به شما آموزش می‌دهیم. مواد لازم در دستور پخت این نان تابه‌ای بسیار کم است و نیازی به فر یا لوازم آشپزخانه خاصی هم ندارد.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

مواد لازم

  • آرد نانوایی یا آرد سفید: ۲ الی ۲٫۵ پیمانه
  • پودر خمیر مایه: ۱٫۵ قاشق مرباخوری
  • روغن مایه: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم: ۱ پیمانه

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

طرز تهیه

۱. برای شروع مایه خمیر را همراه شکر در یک پیمانه آب ولرم بریزید و کاملا حل کنید. بهتر است از یک کاسه‌ی بزرگ برای این کار استفاده کنید.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۲. مقداری از آرد را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که مایه مانند تصویر غلظتی شبیه مایه‌ی کیک پیدا کند. حالا ظرف را با یک دستمال تمیز بپوشانید و برای ۱۰ دقیقه آن را در جای نسبتا گرم قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود و حباب‌های اولیه در آن به وجود بیاید.

اگر مایه خمیر بعد از ۱۰ دقیقه فعال نشد و حبابی در خمیر به چشم نخورد، احتمال دارد مایه خمیر کهنه یا خراب باشد.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۳. زمانی که مایه خمیر فعال شد، آرد را به آرامی به آن اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد. نیمی از روغن را هم در کنار آرد به خمیر اضافه کنید. برای جلوگیری از سفت شدن خمیر نان، آرد را به آرامی و کم‌کم اضافه کنید، چون آرد زیاد باعث سفت شدن نان می‌شود.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۴. مهم‌ترین نکته در پخت نان این است که به اندازه‌ی مناسب آرد به خمیر اضافه کنید، تا جایی که مانند تصویر با فشار دادن، خمیر به دست نچسبد. دقت کنید که اگر وقتی دستتان را روی خمیر نگه می‌دارید بعد از چند لحظه خمیر به دست می‌چسبد نیازی به اضافه کردن آرد بیشتر نیست؛ این چسبندگی با ورز دادن از بین می‌رود.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۵. سطح میز یا تخته کار را آرد بپاشید و خمیر را برای ۱۰ دقیقه روی آن ورز دهید. مابقی روغن را در این مرحله کم‌کم به خمیر اضافه کنید.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۶. بعد از ورز دادن، کف و دیواره‌های یک کاسه‌ی بزرگ را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی خمیر را با سلفون و سپس یک پارچه بپوشانید و آن را در جای نسبتا گرم قرار دهید. اجازه دهید خمیر شما بین ۱ تا ۱٫۵ ساعت استراحت کند. بعد از این که خمیر خوب پف کرد روی آن را بردارید و با دست پف آن را بگیرید.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۷. سطح میز یا تخته کار را آردپاشی و خمیر را روی آن به ۶ چانه‌ی مساوی تقسیم کنید. روی چانه‌ها را دوباره با سلفون و پارچه بپوشانید و اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه‌ی دیگر استراحت کنند.

سلفون‌ها را دور نریزید، بعد از ۱۵ دقیقه چانه‌های خمیر را بردارید و با وردنه روی سطح آردپاشی شده به ضخامت ۲ الی ۳ سانتی‌متر باز کنید. سپس با همان سلفون‌ها دوباره روی آن‌ها را بپوشانید و اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه‌ی دیگر هم استراحت کنند.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

۸. تابه‌ی نچسب خود را روی حرارت متوسط رو به زیاد داغ کنید. خمیری که باز کردید را داخل تابه قرار دهید و اجازه دهید بپزد. وقتی روی نان شروع به حباب زدن کرد، آن را برگردانید. چند بار دیگر این کار را تکرار کنید تا دو طرف نان به طور یکدست طلائی شود.

وقتی نان‌ها پختند آن‌ها را از تابه خارج کنید و در یک پارچه‌ی تمیز بپیچید تا خشک نشوند.

چطور نان تابه‌ای خانگی درست کنیم؟

انتشار یافته: 13
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
10:02 - 1399/01/30
پودر خمیر مایه چیه ؟کسی میدونه؟ اصلا از کجا باید تهیش کرد ؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
مغازه لوازم شیرینی فروشی دارند،خیلی از سوپرمارکت ها هم دارند،مراقب باشین که بعد از باز کردن بسته باید توی یخچال نگهداری بشه
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
عزیزم از سوپرمارکت ها بخر،به خمیر حجم میده و دو برابرش میکنه.
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۵:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
عطاری ها دارند
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
از سوپری یا عطاری ها تهیه کنین. برای ور امدن خمیر استفاده می شود.
Iran, Islamic Republic of
10:04 - 1399/01/30
اگه هرروز بخوایم با ۲ لیوان آرد نون بپزیم باید ۱ کیسه آرد داشته باشیم
Iran, Islamic Republic of
12:39 - 1399/01/30
منظور از قاشق مربا خوری و چای خوری ، کدوم قاشق توی پیمانه هاییه که میخریم؟
Iran, Islamic Republic of
19:00 - 1399/01/30
حوصله دارین بابا همون نونی که از بیرون میخریم رو اتیش داغ کنیم حله
Iran, Islamic Republic of
20:59 - 1399/01/30
منظورش بکین پودر هست
پاسخ ها
ارشیا آخالادزه
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
خیر
Iran, Islamic Republic of
19:09 - 1399/02/01
چرا نمک رو نگفتید کجا اضافه کنیم؟!
من بعد از پایان دستور فهمیدم اصلا نمک رو هیچ جا نگفتید!
پاسخ ها
مهرنگار درخشان
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
سلام ، عزیز ابتدا آزادی که الک شده را در ظرف بزرگ حسابداری ریخته بعد پودر خمیر مایه را که خاکی رنگ است با آب ولرم و ۱قاشق مربا خوری شکر کاملا می‌ گذاریم تا۵تا۶ دقیقه بماند بعد آ ن را بر روی آردها ریخته و بعد نمک را اضافه کرده و آرد را با آنها مخلوط میکنیم بعد آب ولرم را کم کم اضافه میکنیم و مدام آرد و آب را با هم مخلوط مکنیم چون اگر یکدفعه آب را اضافه کنیم ممکن است آب آن زیاد شود بعد خمیر می کنیم و روز میدهیم تا خمیر کاملا یک دوست شود بعد روی آنرا کمی آرد می پاشیم و روی آنرا با ۲ تا پارچه ضخیم می پوشیم تا ۲ ساعت که خمیر ور بیاید .* نکته از آب ولرم استفاده می کنیم که خمیر زودتر ور بیاید . آب سرد این فرایند را کند می کند. امیدوارم کاملا جواب سوالهایت را دریافت کرده باشی. موفق باشی.
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج